Κακοκαιρία “Gaia)”: Σημαντική επιδείνωση του καιρού

Κακοκαιρία “gaia)
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Η κακοκαιρία » σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, θα έχει χαρακτηριστικά το χαλάζι και τους θυελλώδεις νοτιάδες.

Σε επιφυλακή βρίσκονται τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας,της Πυροσβεστικής, περιφέρειες και δήμοι, καθώς η κακοκαιρία «Γαία» είναι σε εξέλιξη με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις νοτιάδες και τις καταιγίδες που πλήττουν ήδη την Δυτική Ελλάδα και κυρίως τα νησιά του Ιονίου.
Μήνυμα μέσω του αριθμού 112, εστάλη στους κατοίκους της Κέρκυρας, της Πάτρας, της Καλαμάτας, των Γρεβενών, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ζακύνθου,για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή.

Πτώσεις δένδρων σε πολλές περιοχές των Ιωαννίνων, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Πωγωνίου, της Ζίτσας και της Δωδώνης, σημειώνονται λόγω των ισχυρών ανέμων που σαρώνουν την περιοχή.

Κλειστή στο ύψος του Τερόβου λόγω πτώσης δένδρων είναι η παλιά εθνική οδός Ιωαννίνων -Άρτας. Επίσης κλει

Κατά τόπους τα φαινόμενα μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονα, με μεγάλα ύψη βροχής και χαλάζι.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε κατοίκους της Αμφιλοχίας κι άλλων περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας, προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από σήμερα τα μεσάνυχτα στην περιοχή τους.

Προειδοποιητικό μήνυμα, για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα οι κάτοικοι της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής για τον ίδιο λόγο είναι και η παλιά εθνική οδός Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, κοντά στη Ζίτσα.

Σύμφωνα με το προειδοποιητικό μήνυμα από την Πολιτική Προστασία, από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και τις μεσημβρινές ώρες της 11ης Δεκεμβρίου, προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Πιο αναλυτικά την Κυριακή, από νωρίς το πρωί μέχρι το απόγευμά ισχυρές βροχές θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, και όλη την δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία και Πελοπόννησο. Σύμφωνα με το προειδοποιητικό μήνυμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στη Ζάκυνθο αναμένονται ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι.

Από το μεσημέρι και μετά ενώ σταδιακά στα δυτικά θα εξασθενούν οι βροχές, η ένταση των φαινομένων θα μετατοπιστεί στα ανατολικά, με τις καταιγίδες από το απόγευμα να γίνονται πιο ισχυρές στα νησιά του Αιγαίου και την Θράκη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση μόνο στα δυτικά το βράδυ φτάνοντας τους 15 με 16 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι τις πρωινές ώρες αρκετά ισχυροί στο Ιόνιο μέχρι τα 7 μποφόρ από δυτικές πλέον διευθύνσεις, ενώ στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά και τα 9 μποφόρ. Μέχρι το βράδυ όμως θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

Στην Αττική πιο έντονη βροχόπτωση αναμένεται στα μέσα της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου και οι άνεμοι θα είναι νότιοι στα 4 με 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη βροχή αναμένεται τις πρωινές κυρίως ώρες και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Το θερμόμετρο θα δείξει 11 με 17 βαθμούς κελσίου σημειώνοντας πτώση από το απόγευμα.

Πηγή: ERT news

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *