Στο Διεθνές Συνέδριο ‘Circle the Med’ ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Α. Κτενάς

Στο Διεθνές Συνέδριο ‘circle The Med’ ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Α. Κτενάς

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022

Δελτίο Τύπου

Στο Διεθνές Συνέδριο ‘Circle the Med’ ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Ανδρέας Κτενάς

 

Την εναρκτήρια συνεδρία (23/11/2022) του Διεθνούς Συνεδρίου Circle the Med παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, όπου μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, o Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, η Δημάρχος Τήλου, Μαρία Καμμά-Αλιφέρη, και ο Δήμαρχος Σάμου .

Στο Διεθνές Συνέδριο ‘circle The Med’ ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Α. Κτενάς

Στο Διεθνές Συνέδριο ‘circle The Med’ ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Α. Κτενάς

Το Circle the Med, που διεξήχθη ταυτόχρονα σε Αθήνα (Ζάππειο Μέγαρο Συνεδρίων) και Κάιρο (Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού) είναι ένα Μεσογειακό Φόρουμ στον απόηχο της 27ης Διάσκεψης των Συμβαλλόμενων Μερών της Σύμβασης – Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP27), που έγινε στην Αίγυπτο στις αρχές του μήνα, και στην ατζέντα του κυριάρχησαν η κυκλική οικονομία, η βιώσιμη ανάπτυξη, η καινοτομία, η ενεργειακή μετάβαση.

 

«Οι πόροι του πλανήτη μας βρίσκονται σε έλλειψη και το κλίμα σε κρίση. Είναι επιτακτική ανάγκη η υιοθέτηση ενός νέου πιο βιώσιμου και πιο αειφόρου μοντέλου οικονομίας, που θα διατηρεί και θα προστατεύει το περιβάλλον μας, και στο πλαίσιο αυτό η Κυκλική Οικονομία αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία.

 

Ήταν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον συνέδριο για την ανάδειξη και προώθηση τόσο των συμπερασμάτων και των συστάσεων της πρόσφατης COP27, όσο και της κυκλικής οικονομίας στη λεκάνη της Μεσογείου, ενώ στο περιθώριο των εργασιών υπήρξαν επαφές με προσωπικότητες της Κυβέρνησης και της Αυτοδιοίκησης» ανέφερε ο κ. Κτενάς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *