Υπογραφή σύμβασης για την περιφερειακή οδό των 3,5 εκ. Ε

Υπογραφή σύμβασης για τον περιφε

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 1/11/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός: «Ένα σπουδαίας σημασίας έργο οδοποιίας, η κατασκευή της περιφερειακής οδού πόλης Λευκάδας, θα αποσυμφορήσει την περιοχή της Αγίας Μαρίνας και θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια και την καθημερινότητα των κατοίκων».

Υπογραφή σύμβασης για την περιφερειακή οδό

Ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός υπέγραψε σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία ΙΟΝΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. του έργου: «Κατασκευή περιφερειακής οδού πόλης Λευκάδας», προϋπολογισμού 3.550.000,00€, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2021.

Κατά την εκτέλεση του έργου, συνολικού μήκους 1,120 χλμ., προβλέπεται η:

 

  • Διάνοιξη της περιφερειακής οδού μήκους 930,49 μ.
  • Ανακατασκευή τμήματος της οδού Φιλοσόφων σε μήκος 65,77μ.
  • Ανακατασκευή σε μήκος 122,99 της οδού Ούλωφ Πάλμε
  • Κατασκευή των απαιτούμενων τεχνικών έργων υποδομής, έτσι ώστε να είναι ολοκληρωμένη η παρέμβαση στο συγκεκριμένο τμήμα (δρόμος, πεζοδρόμια, όμβρια, αποχέτευση, ηλεκτροφωτισμός)

 

Ο δήμαρχος Λευκάδας δήλωσε: «Το μεγαλύτερο έργο οδοποιίας του νησιού, απαραίτητο για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού φόρτου και την περιβαλλοντική αναβάθμιση της πόλης, υλοποιείται. Πρόκειται για έργο που συμβάλλει τα μέγιστα στην βελτίωση της οδικής λειτουργικότητας της πόλης, θα αναβαθμίσει αισθητικά την περιοχή της παρέμβασης, και θα παρέχει σημαντική ασφάλεια για τα διερχόμενα οχήματα και τους πεζούς».

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *