Επιστολές του Εργατικού Κέντρου στους Πρόεδρους των Δ. Σ. & Λ.Τ.

Το Εργατικό Κέντρο για τις εξελίξεις στην υπόθεση του Κάστρου

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, email: ergatlef@otenet.gr

 

ΠΡΟΣ: Τον κ. πρόεδρο του  Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λευκάδας,

ΥΠΟΨΙΝ:  κ. Δημάρχου, κ.κ. Δημοτικών Συμβούλων

 

Θέμα: Σύγκληση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λευκάδας με μοναδικό θέμα τη λήψη αποφάσεων:

  1. Απόφαση αντίθεσης στην διαδικασία παραχώρησης της περιοχής του «Τουριστικού Περιπτέρου» στην περιοχή του Κάστρου απ’ το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
  2. Καταδίκη της πρακτικής της εταιρείας «Notion ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.» που έχει σκοπό να εκφοβίσει με νομικές ενέργειες, όσους εκφράζονται ενάντια στην επένδυσή της. Ο Δήμος Λευκάδας να σταθεί στο πλευρό όσων κινητοποιούνται για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και των λαϊκών συμφερόντων.

 

Θεωρούμε επιτακτική τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί:

 

  • Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο που συζητήθηκε το θέμα της διαδικασίας παραχώρησης της περιοχής του Κάστρου στην εταιρία «Notion ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.», εκφράστηκε η αντίθεση της πλειοψηφίας των φορέων, σωματείων και συλλόγων του νησιού για την διαδικασία παραχώρησης.

 

  • Η εταιρία «Notion ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.» που θέλει την περιοχή του Κάστρου, ως πεδίο νέας κερδοφορίας για να αυγατίσει τα κέρδη της, προέβη σε διάφορες διοικητικές ενέργειες ενάντια στο Δήμο Λευκάδας και ενάντια σε φυσικά πρόσωπα που έχουν εκφραστεί δημοσίως ενάντια στην επένδυση ζητώντας υπέρογκα ποσά αποζημιώσεων.

 

Θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει άμεσα να πάρει απόφαση για το σταμάτημα της διαδικασίας παραχώρησης, παίρνοντας υπόψιν τις διεκδικήσεις των μαζικών φορέων του νησιού. Μπορούμε, στην εποχή μας, να έχουμε δημόσιους και δωρεάν ελεύθερους χώρους με υψηλές προδιαγραφές που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες σε αναψυχή, αθλητισμό, πολιτισμό.

 

Επαναφέρουμε τα  αιτήματα των συνδικαλιστικών φορέων εργαζομένων του νησιού, όπως κάναμε και σε προηγούμενη επιστολή  για το ζήτημα. Αυτά είναι:

  1. Καμία ιδιωτική εκμετάλλευση της περιοχής!
  2. Καμιά ιδιωτική εκμετάλλευση της παράλιας! Να σταματήσει η όποια εκμετάλλευση υπάρχει και σήμερα από ιδιώτη. Δεν θα δεχτούμε ούτε μέτρο παραχώρησης από το κράτος μέσω της Κτηματικής Υπηρεσίας.
  3. Να υπάρξει κρατική χρηματοδότηση για την συντήρηση και για έργα ανάπλασης του χώρου για την εξυπηρέτηση των λουόμενων (τουαλέτες, ντουζ, κλπ) σε αναψυχή, αθλητισμό, πολιτισμό, διασφαλίζοντας τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της.

 

Με βάση τα παραπάνω καλούμε:

  1. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας να πραγματοποιήσει συνεδρίαση, ώστε να πάρει απόφαση για το σταμάτημα της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης καθώς και για την ανάπλαση και αξιοποίηση του χώρου με σκοπό την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών σε αναψυχή, την προστασία και ανάδειξη της αρχαιολογικής φυσιογνωμίας της περιοχής, χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών, διεκδικώντας χρηματοδότηση από το κράτος. Η όποια λειτουργία των υποδομών να γίνει με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
  2. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου να σταματήσει τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του Τουριστικού Περιπτέρου και να λειτουργήσει με βάση τα παραπάνω προς όφελος του λευκαδίτικου λαού και όχι των μεγαλοεπιχειρηματιών – επενδυτών.
  3. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας να διεκδικήσει κρατική χρηματοδότηση για την αξιοποίηση και λειτουργία του παλιού οινοποιείου του «ΤΑΟΛ» ως χώρος της τοπικής ιστορίας και της αγροτικής δραστηριότητας του νησιού.
  4. Να καταδικαστεί η πρακτική της εταιρείας που έχει σκοπό να εκφοβίσει όσους εκφράζονται ενάντια στην επένδυσή της. Ο Δήμος Λευκάδας να σταθεί στο πλευρό όσων κινητοποιούνται για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και των λαϊκών συμφερόντων.

12-10-2022

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *