Επίσκεψη μαθητών μας στην αδελφοποιημένη πόλη LEUCATE

Επίσκεψη μαθητών μας στην αδελφοποιημένη πόλη Leucate

Επίσκεψη Αντιπροσωπείας Mαθητών μας

στην Αδελφοποιημένη πόλη Leucate της Γαλλίας

Την αδελφοποιημένη πόλη Leucate της Γαλλίας επισκέφθηκε από 28 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου  2022  Αντιπροσωπεία 17  Μαθητών που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας, το οποίο διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας.

Την αντιπροσωπεία συνόδευσαν εκ μέρους του Δήμου Λευκάδας ο Αντιδήμαρχος  Οικονομικών & Πολιτισμού Αναστάσιος Γαζής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αποστόλης Λάζαρης, η υπάλληλος του τμήματος Πολιτισμού Κωνσταντίνα Βανδώρου και η Ειδική Σύμβουλος Πολιτισμού  Ιωάννα Φίλιππα. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε επίσης ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Νίκος Κονιδάρης.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε παρακολούθηση του εβδομαδιαίου ωρολόγιου προγράμματος του Σχολείου της πόλης, ώστε να έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν στη γαλλική γλώσσα, να γνωρίσουν συνομηλίκους τους και να αποκτήσουν εμπειρία μαθητικής ζωής σε μια ευρωπαϊκή χώρα.  Μετά το πέρας των μαθημάτων η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε εκπαιδευτικές επισκέψεις στις κοντινές πόλεις  Perpignan, Narbonne, Montpellier, Toulouse και στην μεσαιωνική πόλη Carcassonne, η οποία αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

 

Ο Δήμαρχος της Leucate, Michel Py υποδέχθηκε τους μαθητές και την αντιπροσωπεία την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 παραθέτοντας δεξίωση προς τιμήν τους. Οι μαθητές ευχαρίστησαν το Δήμαρχο, συνομίλησαν μαζί του, δέχτηκαν Αναμνηστικά δώρα  και ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους με πολύ χορό και γνήσιο ελληνικό κέφι.

Επίσης η ελληνική αποστολή δείπνησε με  τον Αθλητικό Σύλλογο Δρομέων L’ Enjambee Leucatoise, οι οποίοι θα συμμετέχουν στον αγώνα oρεινού δρόμου Lefkas Trail Run που διοργανώνει ο Σύλλογος Επαγγελματιών & Προστασίας Περιβάλλοντος Νικιάνας, στις 30 Οκτωβρίου 2022.

Η Αντιπροσωπεία έγινε δεκτή με πολύ ενθουσιασμό από τη Δημοτική Αρχή της Leucate , τους καθηγητές και τους μαθητές του Σχολείου Saint Louis de Gonzague και από όλους τους πολίτες που την συνάντησαν.

Στην επιστροφή από τη Leucate οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη Βαρκελώνη και τη Ρώμη.

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρωτότυπου αυτού προγράμματος η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με το Δήμο της Leucate επιδιώκει την ετήσια καθιέρωση αυτού του ταξιδιού, στα πλαίσια της πολύχρονης συνεργασίας των αδελφοποιημένων πόλεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *