Παρουσίαση δυο βιβλίων από Λευκαδίτισσες (του Θανάση Μελά)

Παρουσίαση δυο βιβλίων από Λευκαδίτισσες

Τον τελευταίο καλοκαιρινό μήνα  εκτέθηκε στις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων  το δεύτερο βιβλίο της  συνταξιούχου δασκάλας Γιαννούλας  Βλασσοπούλου

Τσάμικος

στα τρία

από τις εκδόσεις Αργοναύτης.

Στις εκατό σαράντα δύο (142) σελίδες του ξετυλίγονται δώδεκα  ιστορίες  χαρούμενης οικογενειακής ζωής, αδελφικής φιλίας, αλλά και πόνου και  εγκατάλειψης  στις οποίες η συγγραφέας με εξαίσιο και συναρπαστικό τρόπο περιγράφει. Πρόκειται  για γεγονότα  της περασμένης πεντηκονταετίας  τα οποία  συνέβαιναν     στη μικρή κοινωνία  του χωριού  και έπεφταν στην αντίληψή της ή από ηλικιωμένους χωριανούς άκουγε και με τη δημιουργική της, τώρα, φαντασία αναπλάθει και μας κάνει κοινωνούς.

Η περιγραφή των κειμένων είναι άριστη και η παρουσίαση των ηρών τους καταπληκτική η δε γλώσσα της  είναι    απλή, αυτή που μιλάνε  οι  άνθρωποι των χωριών μας.

Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί με προσοχή, γιατί θα ωφελήσει.-

 Θ.Μ


 

Κυκλοφόρησε πρόσφατα  το νέο  πόνημα της φιλολόγου κ. Ελευθερίας Πολίτη- Μελά, με τίτλο:

 Άσπρο φουρό

και

μπλε ποδιά.

 Πρόκειται για μια νουβέλα  της οποίας η πλοκή εξελίσσεται «το τέλος της δεκαετίας του 50 και όπως η συγγραφέας σημειώνει η  δωδεκάχρονη Νικολέτα  ζει ευτυχισμένη με τους γονείς και τους παππούδες σε μια αγροικία. Την ήσυχη ζωή της αναστατώνει  αρχικά η δολοφονία ενός συνομήλικού της κοριτσιού στον κάμπο. Επί πλέον η απόφαση των δικών της  να φοιτήσει  στο γυμνάσιο τη βρίσκει ανέτοιμη συναισθηματικά και τη γεμίζει φόβους.Η άφιξη στην περιοχή της Δανάης, ενός μεγαλύτερου κοριτσιού από την Αθήνα, που κουβαλάει ένα οικογενειακό μυστικό, θα λειτουργήσει καταλυτικά για την ψυχολογία της, ώστε να αντιμετωπίσει  ψύχραιμα τους φόβους της  καθώς και τη μετακίνηση της οικογένειάς της  στην Αθήνα των αυθαιρέτων και της εργασιακής ανασφάλειας».

Θ.Μ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *