Θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των επικουρικών της πανδημίας μέχρι 31-12-23

Θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των επικουρικών της πανδημίας μέχρι 31 12 23

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 30 Σεπτεμβρίου 2022

 

Θανάσης Καββαδάς: «Μέχρι 31/12/2023 θα ανανεωθούν οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού των Νοσοκομείων που προσλήφθηκαν για την πανδημία – Η Κυβέρνηση ενισχύει σταθερά τη Δημόσια Υγεία»

 

Ανανέωση μέχρι τις 31/12/23 όλων των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών, βοηθητικού και λοιπού προσωπικού) που λήγουν στο τέλος του έτους και προσλήφθηκαν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης.

Στην ομιλία του στο τέλος της συζήτησης νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι οι συμβάσεις θα ανανεώνονται καθ’ όλο το 2023 και το επικουρικό προσωπικό θα μπορεί να διεκδικήσει και τις μόνιμες θέσεις μέσα από τις σχετικές προκηρύξεις.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, δήλωσε:

«Χθες, στη Βουλή, ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης προέβη σε μία πολύ σημαντική ανακοίνωση που αφορά χιλιάδες γιατρούς, νοσηλευτές, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό των Νοσοκομείων, αλλά και κάθε πολίτη: όλοι όσοι προσλήφθηκαν ως επικουρικοί λόγω Covid θα συνεχίσουν να ενισχύουν τα νοσοκομεία μας μέχρι το τέλος του 2023, καθώς η Κυβέρνηση θα ανανεώσει τις συμβάσεις τους που λήγουν σε λίγους μήνες.

Υπενθυμίζω ότι η προκήρυξη για 700 μόνιμους γιατρούς είναι ήδη στο στάδιο της αξιολόγησης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η προκήρυξη για 4.000 μόνιμους νοσηλευτές.

Έτσι, η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται για μια ακόμη θετικά στο αίτημα όλων των πολιτών για σταθερή ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Είναι ένα αίτημα που έχω μεταφέρει επανειλημμένα στον Υπουργό και θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια για αυτήν τη σημαντική απόφαση.

Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση επιδεικνύει πολιτική βούληση και αντανακλαστικά στις ανάγκες της κοινωνίας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για όλο και καλύτερη στελέχωση των δομών υγείας στη Λευκάδα, αλλά και σε όλη τη χώρα, ώστε να προσφέρουν υπηρεσίες με ποιότητα και αξιοπρέπεια σε όλους τους πολίτες.»

 

 

Το απόσπασμα από την ομιλία του Υπουργού μπορείτε να δείτε εδώ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *