Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά την συζήτηση στο Δ. Σ. θέματος

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά την συζήτηση στο Δ. Σ. θέματος

ΠΡΟΣ: τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λευκάδας

ΚΟΙΝ: κ. Δήμαρχο Λευκάδας

κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

κ. Πρόεδρε,

Οι εργαζόμενες των παιδικών σταθμών Λευκάδας, Βλυχού, Καρυάς και του Βρεφονηπιακού σταθμού του δήμου Λευκάδας με το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», επισημαίνουν το επείγον πρόβλημα με την μισθοδοσία τους λόγω της καθυστέρησης έγκρισης του προγράμματος. Ενημέρωσαν με σχετικό κείμενο. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν και πέρυσι όπου έλαβαν τη μισθοδοσία καθυστερημένα πάνω από 2 μήνες αργότερα αφότου ξεκίνησαν να εργάζονται στις δομές του Δήμου, στις αρχές Σεπτέμβρη. Οι εργαζόμενες έμειναν χωρίς εισόδημα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Φέτος, που η λαϊκή οικογένεια δοκιμάζεται πολύ περισσότερο, σε σχέση με πέρυσι, από την ακρίβεια, το τεράστιο ενεργειακό κόστος και τα υπόλοιπα βάρη που φορτώνει η αντιλαϊκή πολιτική στις πλάτες των εργαζομένων, πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα προσωρινής κάλυψης της μισθοδοσίας από την πλευρά του Δήμου Λευκάδας. Σε αντίθετη περίπτωση, αφού υπάρχει η περσινή εμπειρία και δε μπορεί κανείς να πει ότι δεν γνώριζε, ο Δήμος εκ των πραγμάτων θα γίνει συνυπεύθυνος αυτής της ομηρίας των ΕΣΠΑ, τα οποία εκταμιεύουν γρήγορα τα χρήματα όταν πρόκειται για επενδύσεις και για το μεγάλο κεφάλαιο, ενώ στους εργαζόμενους τους καθυστερούν τα αυτονόητα.

Η νομική δυνατότητα να καλύψει τη μισθοδοσία τους ο Δήμος, μέχρι την έγκριση του προγράμματος, υπάρχει, όπως σημειώνουν στο κείμενό τους οι εργαζόμενες.

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε: 

Τη συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του συγκεκριμένου ζητήματος, ως θέμα της ΗΔ, με σκοπό τη λήψη απόφασης για την κάλυψη της μισθοδοσίας από το Δήμο Λευκάδας, μέχρι την έγκριση του προγράμματος, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου προκειμένου να συμπεριληφθεί το σχετικό ποσό.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Βερροιώτης Ευάγγελος

Βεροιώτης Αλέξανδρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *