Βουλευτής Θ. Καββαδάς: 300.000 Ε από το ΥΠΕΣ προς τον Δήμο Λευκάδας

Βουλευτής Θ. Καββαδάς: 300.000 Ε από το ΥΠΕΣ προς τον Δήμο Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 21 Σεπτεμβρίου 2022

 

Θανάσης Καββαδάς: «300.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Δήμο Λευκάδας –

Σταθερή και συνεπής η στήριξη της Κυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

 

Υπεγράφη σήμερα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, απόφαση επιχορήγησης του Δήμου Λευκάδας με 300.672,83 ευρώ. Το ποσό προορίζεται για την εξόφληση απλήρωτων υποχρεώσεων που απορρέουν από διαταγές πληρωμής και δικαστικές αποφάσεις που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως την 24η Μαρτίου 2022.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση έχει επανειλημμένα διακηρύξει τη βούλησή της να στηρίξει και να ενισχύσει το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και αποδεικνύει ότι την πολιτική της βούληση την μετατρέπει με συνέπεια σε πράξη.

Διότι ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν νοείται χωρίς σταθερή χρηματοδότηση από το κράτος για τις τακτικές και για τις έκτακτες ανάγκες, όπως απέδειξε τόσο στην πανδημία, όσο και τώρα με την ενεργειακή κρίση. Υπενθυμίζω ότι, εκτός των άλλων,  στα τέλη Ιουνίου, το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε 345.938,53 ευρώ για το Δήμο Λευκάδας και 22.460,87 ευρώ για το Δήμο Μεγανησίου για κάλυψη του αυξημένου ενεργειακού κόστους.

Έτσι και τώρα, το Υπουργείο Εσωτερικών, και ιδιαίτερα ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός κ. Πέτσας, με τον οποίο έχουμε μία άριστη συνεργασία για το καλό του τόπου μας, ανταποκρίθηκε άμεσα στα σχετικά αιτήματα του Δήμου Λευκάδας εγκρίνοντας την αναγκαία επιχορήγηση των 300.000 ευρώ, και για αυτό τον ευχαριστώ.

Συνεχίζουμε, με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλευρό της Λευκάδας, να στηρίζουμε την τοπική αυτοδιοίκηση και να την ενισχύουμε ώστε να μπορέσει με τη σειρά της να φέρει χειροπιαστά αποτελέσματα στον τόπο μας, για τους πολίτες.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *