Οι απλήρωτες εργαζόμενες σε παιδικούς σταθμούς ζητούν στήριξη

Οι απλήρωτες εργαζόμενες σε παιδικούς σταθμούς ζητούν στήριξη

ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ

Οι εργαζόμενες των παιδικών σταθμών Λευκάδας, Βλυχού, Καρυάς και του Βρεφονηπιακού σταθμού του δήμου Λευκάδας με το πρόγραμμα «Εναρμόνιση  Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», λάβαμε ένα έγγραφο από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού με αριθ. πρωτ. 21247 το οποίο μας ενημέρωνε ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμα η απόφαση ένταξης της Πράξης «Προώθηση και Υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την  πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων οπότε δεν δύναται να αποστείλει στο Εθνικό Τυπογραφείο περίληψη της απόφασης του Δημάρχου περί της ανανέωσης των συμβάσεών μας. Για αυτόν τον λόγο θα υπάρξει καθυστέρηση στην μισθοδοσία μας.

Έχοντας λάβει υπόψιν το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προς τον δήμο Λευκάδας με αριθ. πρωτ 21247/12/09/22 ότι οι συμβάσεις θα έχουν αναδρομική ισχύ. Καθώς και γνωρίζοντας τον Ν.4842/021 άρθρο 95 που είναι ακόμα σε ισχύ «εφόσον η χρηματοδότηση του Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής δεν επαρκεί για την κάλυψη των δαπανών μισθοδοσίας και ασφαλιστικών εισφορών του απαιτούμενου προσωπικού που ασχολείται σε αυτή με συμβάσεις εργασίας ΙΔΟΧ για οποιοδήποτε ετήσιο κύκλο αυτής, οι ΟΤΑ καλύπτουν τις δαπάνες αυτές από κάθε είδους τακτικά ή έκτατα ανειδίκευτα έσοδα τους κ.λ.π.

Ζητάμε να βρεθεί τρόπος ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση με την μισθοδοσία εφόσον συνεχίζουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας.

Δεν αντέχουμε άλλο να ζούμε με αυτή την ανασφάλεια  ως προς την μισθοδοσία μας δέκα οικογένειες κάθε χρόνο. Ζητάμε τα αυτονόητα, τα οποία ορίζονται και από νόμους.

Για όλα τα παραπάνω ζητάμε να περάσει το θέμα μας από το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για να βρεθεί λύση ώστε να συνεχιστεί η καταβολή της μισθοδοσίας μας κανονικά ανά μήνα, όπως έχει γίνει σε πολλούς δήμους της χώρας μας.

Με εκτίμηση

Οι εργαζόμενες ΙΔΟΧ με το πρόγραμμα

Εναρμόνιση Επαγγελματικής και

Οικογενειακής Ζωής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *