Δηλώσεις του Διοικητή της Τροχαίας για την οδική ασφάλεια των μαθητών

Δηλώσεις του Διοικητή της Τροχαίας για την οδική ασφάλεια των μαθητών

Δηλώσεις του Διοικητή Τμήματος Τροχαίας Λευκάδας Αστυνομικού Υποδιευθυντή Επαμεινώνδα Κατωπόδη,  στα σχολικά συγκροτήματα κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2022-23.

Ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Λευκάδας, ευρισκόμενος στην τέλεση του Αγιασμού  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας, παραχώρησε τις ακόλουθες δηλώσεις:

 

     Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς βρισκόμαστε και πάλι δίπλα στους μικρούς   μαθητές, στα παιδιά μας.

Διανέμουμε στους μαθητές ενημερωτικά φυλλάδια, σχολικά προγράμματα και σελιδοδείκτες που περιέχουν  οδηγίες για την οδική ασφάλεια, προσαρμοσμένα στην ηλικία των παιδιών έτσι ώστε, με κατανοητό και διασκεδαστικό τρόπο, να λαμβάνουν ουσιαστικά μηνύματα σχετικά με την ασφαλή χρήση του οδικού δικτύου, στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Η οδική ασφάλεια των μαθητών αποτελεί προτεραιότητα για τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα τις Υπηρεσίες Τροχαίας και δεν περιορίζεται στη σημερινή μας παρουσία και δράση.

Η παρουσία μας και η δράση μας στο οδικό δίκτυο θα είναι συνεχής, έχοντας ως στοχοθεσία:

Α) την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών και των γονέων κατά τη μετάβαση και αποχώρηση από τα σχολικά συγκροτήματα και

Β) τη διευκόλυνση  τους για όσο το δυνατόν ευκολότερη μετακίνησή τους, στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο κατά τις πρωινές (μετάβαση στα σχολεία) και απογευματινές (αποχώρηση), ώρες .

Βαρύτητα θα δοθεί και στις μαζικές μετακινήσεις των μαθητών, με συνεχείς ελέγχους της Υπηρεσίας μας σε λεωφορεία σχολικά και άλλα οχήματα, για τήρηση των Κανόνων οδικής κυκλοφορίας.

Να επισημάνουμε βέβαια ότι στη διαμόρφωση συνείδησης  οδικής ασφάλειας, ο ρόλος των γονέων και κηδεμόνων που είναι επιφορτισμένοι με την μετακίνηση των μαθητών είναι επίσης πολύ σημαντικός. Γι’ αυτό καλούμε τον κάθε ένα ξεχωριστά να γίνει παράδειγμα, όπου μέσα από τη σωστή χρήση του οδικού δικτύου και την ορθή οδηγική συμπεριφορά, με τήρηση των Κανόνων οδικής Κυκλοφορίας, να καλλιεργηθεί οδική παιδεία στα παιδιά μας με απώτερο στόχο την ασφάλειά τους κατά την χρήση του οδικού δικτύου στις καθημερινές τους δραστηριότητες.  

 

Προς το σκοπό αυτό της διαμόρφωσης οδικής παιδείας, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπως κάθε χρόνο, προγραμματίζουμε επισκέψεις σε σχολεία, ενημερώνοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς για την ασφαλή χρήση του οδικού δικτύου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *