Εθιμοτυπική επίσκεψη του Δημάρχου της Leucate στο Δήμαρχο Λευκάδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 24/8/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Ο δήμαρχος της αδελφοποιημένης με τη Λευκάδα πόλης Leucate (Νότια Γαλλία), κ. Michel Py, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο δήμαρχο Λευκάδας, κ. Χαράλαμπο Καλό, την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022.

 

Ο Γάλλος  Δήμαρχος βρίσκεται στη Λευκάδα ως επίσημος προσκεκλημένος του Δημάρχου Λευκάδας, για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις του 60ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ.

 

Στη συνάντηση εργασίας των δύο δημάρχων συζητήθηκαν τα προγράμματα ανταλλαγών μαθητών των δύο δήμων που θα υλοποιηθούν το φθινόπωρο. Πρόκειται για το εκπαιδευτικό ταξίδι μαθητών από τη Λευκάδα οι οποίοι θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του γαλλικού σχολείου Leucate και για το ταξίδι του συλλόγου δρομέων L’ Enjambe Leucatoise οι οποίοι θα συμμετέχουν στον αγώνα ορεινού τρεξίματος Nikiana Trail.

 

Οι δυο δήμαρχοι συμφώνησαν στην καθιέρωση μιας πολιτιστικής εβδομάδας ελληνικού και γαλλικού πολιτισμού η οποία θα διεξάγεται εναλλάξ σε ετήσια βάση στις δύο πόλεις, και αντάλλαξαν προτάσεις και απόψεις σχετικά με την προώθηση συμφωνιών σε τουριστικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο, επιβεβαιώνοντας έτσι τη δυναμική της αδελφοποίησης.

 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγές δώρων.

 

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *