Υπογραφή σύμβασης διαμόρφωσης εισόδου παραλίας της Λευκάδας

Υπογραφή σύμβασης διαμόρφωσης εισόδου παραλίας της Λευκάδας

Λευκάδα, 25/7/2022

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός: «Η πόλη αλλάζει πρόσωπο».

Υπογραφή σύμβασης διαμόρφωσης εισόδου παραλίας της Λευκάδας

Την σύμβαση για την κατασκευή του έργου: «Διαμόρφωση εισόδου παραλίας πόλης Λευκάδας – τμήμα έργου: Περιοχή Α – Είσοδος κόμβος», υπέγραψε ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός με τον κ. Πάνο Ζαβιτσάνο, εκπρόσωπο της ανάδοχου εταιρείας, ΙΟΝΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., την Παρασκευή 22/7/2022. Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στα 2.170.239,34€, και χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2014-2020 (ΕΣΠΑ), με συγχρηματοδότηση από το ταμείο ΕΤΠΑ, και είναι εγγεγραμμένο στον τακτικό προϋπολογισμό του δήμου.

 

Με την ολοκλήρωση του έργου, πέραν των τυπικών εργασιών για τη διαμόρφωση επιφανειών και του οδοστρώματος, των δικτύων άρδευσης, των υπόγειων υποδομών και δικτύων ηλεκτροφωτισμού κλπ (σύμφωνα με τις προδιαγραφές), θα παραδοθεί ποδηλατόδρομος, κυκλικός κόμβος με σιντριβάνι, καθώς και ηλιακό ρολόι. Επίσης θα δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης οχημάτων και στάσης τουριστικών λεωφορείων.  Τέλος, θα διαμορφωθούν παρτέρια φυτεύσεων που θα βελτιώσουν αισθητικά την ολική εικόνα της νέας εισόδου.

 

Η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι μόνο η αρχή του μεγάλου έργου της διαμόρφωσης της εισόδου της παραλίας.  Ήδη στις 21/7/2022, ο δήμος Λευκάδας και σύμφωνα με τις οδηγίες της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπέβαλε προς ένταξη πρόταση για το έργο: «Παρεμβάσεις βελτίωσης της αναπτυξιακής δυναμικής στην πόλη της Λευκάδας», στο Πρόγραμμα «Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση του δημόσιου χώρου», που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Συγκεκριμένα, το Υποέργο 1 της παραπάνω πρότασης συμπεριλαμβάνει την 2η φάση: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ», π/υ 3.940.000,00€.

 

Μια μεγάλη παρέμβαση στην είσοδο του νησιού μας γίνεται πράξη, με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους και επισκέπτες.

 

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *