Συνάντηση με Αρχηγό Αστυνομίας

          Συνάντηση με Αρχηγό Αστυνομίας

Συνάντηση με Αρχηγό Αστυνομίας

Αριθ. πρωτ. : 6/2022                                                                                        Κέρκυρα 26η Ιουλίου 2022

       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Την Παρασκευή  22 Ιουλίου 2022 ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ιονίων Νήσων, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Επαμεινώνδας Κατωπόδης παρουσία και του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας,  Αστυνόμου Α΄ κ. Ανδρέα Βέλιου, πραγματοποίησε συνάντηση  με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Σκούμα, στο γραφείο του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

        Στόχος της συνάντησης ήταν η ανάδειξη και περαιτέρω η επίλυση των σοβαρότερων υπηρεσιακών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες και τα μέλη της Ένωσής μας σε επίπεδο γεωγραφικής περιφέρειας Ιονίων Νήσων, συνδυαστικά με την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο. Προς τούτο ο Πρόεδρος της Ένωσής μας ανέδειξε στον κ. Αρχηγό τα ειδικότερα προβλήματα αντιστοίχως για κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τονίζοντας την ιδιαιτερότητα των δυσκολιών λόγω και της αυξημένης επισκεψιμότητας στα νησιά μας την εν λόγω περίοδο.

Επιπρόσθετα, έγινε ειδική αναφορά σε ζητήματα που σχετίζονται με την υπηρεσιακή καθημερινότητα και την έλλειψη αστυνομικού προσωπικού σε επίπεδο Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής  Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων. Ειδικότερα  στην ανάγκη μείωσης αποσπάσεων προς τα νησιά του Αιγαίου και λοιπές Υπηρεσίες εκτός Περιφέρειας μας ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου ο πληθυσμός στα νησιά αυξάνεται υπερβολικά με αποτέλεσμα να απαιτείται περισσότερη αστυνομική δύναμη για την υλοποίηση του σχεδιασμού, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την προσφορά του οργανισμού στην κοινωνία.

 

 

Ο κύριος Αρχηγός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αιτήματα μας αλλά και τις προτάσεις μας και άμεσα έδωσε εντολές για την επίλυση αρκετών από αυτά, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, ενώ μας δήλωσε ότι σε θέματα πέραν αυτών θα στηρίξει τις προσπάθειές μας. Ακολούθως Ο Πρόεδρος της Ένωσής μας επέδωσε  στον κ. Αρχηγό αναλυτικό υπόμνημα των όσων συζητήθηκαν  και του ευχήθηκε υγεία και καλή δύναμη στην αποστολή του.

 

Συνάντηση με Αρχηγό Αστυνομίας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *