Όταν ο φακός διαψεύδει τον αντιδήμαρχο

Όταν ο φακός διαψεύδει τον αντιδήμαρχο

Και μια κρίσιμη ερώτηση: Θα απομακρυνθούν οι απεχθείς τσιμεντένιες γλάστρες-γίγας από τον παραλιακό δρόμο του Νυδριού μετά την σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου?

***

του ΝΙΚΟΥ ΓΑΖΗ(*)

Χθες (Τρίτη 12 -7-22) και μετά από αρκετό διάστημα συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου, καθώς, επειδή δεν υπήρχε απαρτία, ακυρώθηκαν οι δυο προηγούμενες προσκλήσεις του προέδρου του.  Στην χθεσινή ημερήσια διάταξη λοιπόν,  υπήρχαν 21 θέματα προς συζήτηση, ένα εκ των οποίων, το Νο 10 της λίστας, ήταν “τοποθέτηση γλαστρών για αποτροπή παράνομης στάθμευσης εντός της ΧΖΛ (χερσαίας ζώνης λιμένος) Νυδριού”.

Το περίεργο με αυτό το θέμα είναι πως με πρωτοβουλία του χωρικού αντιδημάρχου κ. Ζουριδάκη οι γλάστρες είχαν ήδη τοποθετηθεί από καιρό, (Σ.Σ.: δείτε στην πάνω φωτογραφία γιατί πράγμα μιλάμε…) και το Συμβούλιο καλούνταν τώρα να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων αυτή την αυθαίρετη ενέργεια.

Μόλις ξεκίνησε η συζήτηση του θέματος, κατέφθασε κι ο ενδιαφερόμενος αντιδήμαρχος Ελλομένου στην αίθουσα, ειδοποιημένος με  SMS από τον Πρόεδρο, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, στην ερώτηση γιατί τοποθέτησε ήδη τις γλάστρες, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Ταμείου,  είπε πως είχε τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της Τ.Κ. και του Λιμεναρχείου. Δηλαδή μόνο τον ιδιοκτήτη του χώρου (που είναι το Λ.Τ.) δεν ρώτησε!… Ρωτήθηκε και για τα μεταλλικά κολονάκια που είναι τοποθετημένα ανάμεσα από τις γλάστρες αλλά και πιο πέρα απ΄ αυτές, μόνα τους, απλά επέμεινε πως …δεν υπάρχουν. Είπε και άλλα ωραία ο αιρετός για την τάξη, την αναβάθμιση  και την ποιότητα που πλέον υπάρχει στο Νυδρί, όμως αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα που αξίζει όχι ένα αλλά πολλά άρθρα από μόνο του.

Επανερχόμαστε όμως τώρα στα κολονάκια για να πούμε πως αυτός είναι ο λόγος που ο Φακός του ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ πήγε στο Νυδρί το ίδιο απόγευμα και τώρα τον διαψεύδει…

Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος συλλαμβάνεται να λέει ψέματα κι εκτίθεται. Και πολύ φοβάμαι πως δεν θα είναι ούτε η τελευταία…

Όταν ο φακός διαψεύδει τον αντιδήμαρχο

Η εικόνα μιλά και διαψεύδει: Άχαρες και ακαλαίσθητες τσιμεντένιες γλάστρες του ενός τόνου(?), μεταλλικά κολονάκια εν αλλάξ ανάμεσά τους και κάθε είδους μηχανάκια εντός, εκτός (ζώνης) και επί τα αυτά!…

Όταν ο φακός διαψεύδει τον αντιδήμαρχο

Ίδια και χειρότερη η συνέχεια…

Όταν ο φακός διαψεύδει τον αντιδήμαρχο

Όπου υπάρχει κενό από κάποια γλάστρα στην θέση της μπαίνουν δυο μεταλλικά κολονάκια! Αμ πως!   

Όταν ο φακός διαψεύδει τον αντιδήμαρχο

Κι όπου τελειώνουν οι γλάστρες αρχίζουν τα μεταλλικά κολονάκια! Κι ανάμεσά τους μερικά πλαστικά για ενίσχυση!

***

Όμως ας επανέλθουμε στο αρχικό ερώτημα: Τι θα γίνει με τις απεχθείς τσιμεντένιες γλάστρες : Θα αναλάβει ο αυθαίρετος εγκαταστάτης τους να τις πάρει από κει και να τις εξαφανίσει, σεβόμενος την απόφαση του Συμβουλίου ή θα αρχίσουν τις δικαιολογίες, “δεν έχουμε εργάτες, δεν έχουμε γερανό, δεν έχουμε κατάλληλο όχημα” και άλλα τέτοια γλαφυρά. Κυρίως όμως, ούτε να το διανοηθεί κανείς, να τις πάρει από εκεί και να τις πάει (κι αυτές) στην συνήθη για κάποιους “χαβούζα”, στο Μ. Αυλάκι!

(* Ο ΝΙΚΟΣ ΓΑΖΗΣ είναι δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *