Υπεγράφη η σύμβαση της Μελέτης για ανάπλαση του κτήματος Πασά

Υπεγράφη η σύμβαση της Μελέτης για ανάπλαση του κτήματος Πασά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: Ξεκινά η Οικονομοτεχνική Μελέτη για την ανάπλαση του Κτήματος Πασά – Υπογράφηκε η Σύμβαση

 

Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους του Ανάδοχου Μελετητικού Γραφείου είχε την Τετάρτη (8/6/2022) το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, καθώς υπεγράφη από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, η σχετική Σύμβαση για την εκπόνηση Οικονομοτεχνικής Μελέτης για την ανάπλαση και αξιοποίηση του Κτήματος Πασά.

 

«Τo Κτήμα Πασά, αποτελεί ένα χώρο βαθιά συνδεδεμένο με την ιστορία και την κοινωνία του νησιού μας, και είναι πραγματικά κρίμα, που για πολλά χρόνια παραμένει εγκαταλελειμμένο στην τύχη του.

 

Η αξιοποίηση του Κτήματος είναι διαχρονικό αίτημα των κατοίκων του Περιγιαλίου, αλλά και όλης της Λευκάδας, που κέντρισε το ενδιαφέρον της Π.Ε. Λευκάδας και εμένα προσωπικά, ώστε να ξεκινήσουμε τις δύσκολες διαδικασίες για την αξιοποίηση του.

 

Με την υπογραφή της Σύμβασης γίνεται το πρώτο ουσιαστικό βήμα στην κατεύθυνση μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης για την αξιοποίηση του Κτήματος Πασά. Η Τεχνο-οικονομική Μελέτη θα αποτελέσει την αφετηρία και την πυξίδα μας για τα επόμενα στάδια του έργου.

 

Στόχος είναι η Ανάπλαση αυτή να συνδέσει το παρελθόν του χώρου με το σήμερα, να αποτελέσει ένα χώρο αναψυχής, πολιτισμού και άθλησης ξεχωριστό, ενσωματώνοντας στοιχεία τοπικών προϊόντων και περιβαλλοντικής αειφορίας, που θα είναι πλήρως εναρμονισμένη με τον ευρύτερο σχεδιασμό μας και τα σπουδαία αναπτυξιακά έργα που εκτελούνται και έχουν δρομολογηθεί στην περιοχή του Ελλομένου» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης εργασίας ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Η μελέτη «Οικονομικοτεχνική μελέτη αξιοποίησης ακινήτου πρώην παιδικών κατασκηνώσεων Πασά», προϋπολογισμού 20.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), χρηματοδοτείται από τις πιστώσεις των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) της Π.Ε. Λευκάδας για το έτος 2022 και Ανάδοχος είναι η εταιρεία «ΚΑΠΑ ΓΚΡΟΥΠ & ΣΙΑ Ο.Ε.».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *