Συνάντηση του Αντιπερ/ρχη Λευκάδας με τον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης

Συνάντηση του Αντιπερ/ρχη Λευκάδας με τον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης

Στο επίκεντρο η αναβάθμιση του Δικτύου μέσω του έργου SAVE-WATER του προγράμματος ΙNTERREG Ελλάδα-Αλβανία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ι Ν
ΠΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2022

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας με τον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης – Στο επίκεντρο η αναβάθμιση του Δικτύου μέσω του έργου SAVEWATER του προγράμματος ΙNTERREG Ελλάδα-Αλβανία

 

Συνάντηση εργασίας είχε στο Διοικητήριο ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, με τον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης, Φίλιππο Σκληρό, όπου εξετάστηκαν διάφορες τεχνικές και διαδικαστικές λεπτομέρειες, σχετικά με την υλοποίηση του έργου «Εργασίες Επισκευής, Εκσυγχρονισμού και Αναβάθμισης Αντλιοστασίων Δήμου Λευκάδας», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, που συμβασιοποιήθηκε πρόσφατα και υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας.

 

Κατά τη συνάντηση ο κ. Κτενάς ενημέρωσε πλήρως τον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για το έργο. Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του πως μέσα από το αυτό έργο επιτυγχάνεται ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης. Τέλος, δεσμεύτηκε πως η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – αντιλαμβανόμενη τη σοβαρότητα του προβλήματος και τον αντίκτυπο που έχει στην καθημερινότητα των κατοίκων και στο τουριστικό προϊόν του νησιού – θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στο Δήμο Λευκάδας και τους πολίτες, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία που θα παρουσιαστεί στο μέλλον.

 

Από τη μεριά του, ο κ. Σκληρός ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας για την πολύτιμη βοήθεια της Περιφέρειας προς το Δήμο, καθώς η εγκατάσταση των «έξυπνων» συστημάτων, που περιλαμβάνονται στο έργο, θα βελτιώσει σημαντικά την υποδομή του Δήμου για αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη διαχείριση του δικτύου ύδρευσης, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

 

Το έργο «Εργασίες Επισκευής, Εκσυγχρονισμού και Αναβάθμισης Αντλιοστασίων Δήμου Λευκάδας», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από την Πράξη SAVE-WATER του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG IPA CBC Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020, στο οποίο η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος, και υλοποιείται από το Τμήμα Προγραμματισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, με ανάδοχο την εταιρεία «ATELCO (Μ ΝΤΑΛΑΠΕΡΑΣ Δ. – Α. ΛΥΡΗΣ Ο.Ε.)».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *