Ασφαλτοστρώσεις 1.060.000 Ε ξεκίνησε η ΠΕ Λευκάδας

Ασφαλτοστρώσεις 1.080.000 Ε ξεκίνησε η ΠΕ Λευκάδας
Από την γραφική Εξάνθεια ξεκίνησε το έργο που θα αναβαθμίσει την ορεινή Λευκάδα…

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Ένα νέο μεγάλο οδικό έργο που ευνοεί ιδιαίτερα το επαρχιακό δίκτυο της ξεχασμένης Ορεινής Λευκάδας» – Έναρξη εργασιών του νέου ασφαλτικού έργου, προϋπολογισμού 1.060.000 ευρώ

Από τον ορεινό οικισμό της Εξάνθειας ξεκίνησε το νέο μεγάλο έργο της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, προϋπολογισμού 1.060.000 ευρώ, για τη βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου μέσα από αποκαταστάσεις βλαβών των ασφαλτικών ταπήτων, νέες ασφαλτοστρώσεις, τεχνικά έργα απορροής ομβρίων υδάτων, τεχνικά έργα αντιστήριξης πρανών, και τοποθετήσεις στηθαίων.

Ασφαλτοστρώσεις 1.080.000 Ε ξεκίνησε η ΠΕ Λευκάδας

Επιτόπου στο έργο και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, τόσο κατά την έναρξη των εργασιών τη Δευτέρα (30/5/2022) όσο και χθες (2/6/2022), για να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη του έργου και να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Εξάνθειας, Ιωάννη Γράψα, και κατοίκους του οικισμού.

«Ένα νέο μεγάλο ασφαλτικό έργο 1.060.000 ευρώ που ευνοεί ιδιαίτερα το επαρχιακό δίκτυο της ξεχασμένης Ορεινής Λευκάδας, το οποίο δέχεται όλο και μεγαλύτερους όγκους επισκεπτών κάθε καλοκαίρι.

Αφετηρία λοιπόν, με μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στην Εξάνθεια, που όπως μου μετέφεραν ο Πρόεδρος και οι κάτοικοι του χωριού, την συγκεκριμένη παρέμβαση την περίμεναν πάρα πολλά χρόνια! Από την πλευρά μας, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, είμαστε δίπλα στο κάθε κάτοικο και θα συνεχίσουμε με την ίδια διάθεση να υλοποιούμε έργα ανάπτυξης και προόδου, αλλά και καθημερινότητας, που είναι εξίσου σημαντικά.

Επενδύουμε συνεχώς στην βελτίωση της ασφάλειας και της λειτουργικότητας του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου μας γιατί έτσι βελτιώνεται η καθημερινότητα των κατοίκων, ενισχύεται η προσβασιμότητα στους οικισμούς, διευκολύνονται οι οικονομικές δραστηριότητες και οι μεταφορές, και αυξάνεται η επισκεψιμότητα του νησιού μας» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Ασφαλτοστρώσεις 1.080.000 Ε ξεκίνησε η ΠΕ Λευκάδας

Οι εργασίες εκτελούνται παράλληλα της κυκλοφορίας και εφαρμόζονται προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί, να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των συνεργείων.

Το έργο «Αποκατάσταση Ασφαλτοταπήτων Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Λευκάδας», με προϋπολογισμό 1.060.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 522 με Κ.Ε. 2018ΕΠ52200008, και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με Ανάδοχο την «ΕΝΩΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *