Υπογραφή σύμβασης Πολιτιστικού Κέντρου “ΑΠΟΛΛΩΝΑ¨” Καρυάς

Υπογραφή σύμβασης Πνευματικού Κέντρου Απόλλωνα Καρυάς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 20/5/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δήμαρχος Λευκάδας: «Η αποκατάσταση του Πολιτιστικού Κέντρου

“ΑΠΟΛΛΩΝΑ” Καρυάς ξεκινά».

Υπογραφή σύμβασης Πολιτιστικού Κέντρου “ΑΠΟΛΛΩΝΑ¨” Καρυάς

O Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου κ. Αναγνωστό Κων/νο, την Παρασκευή 20/5/2022, για το έργο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ  “ΑΠΟΛΛΩΝΑ” ΚΑΡΥΑΣ, ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ». Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στα 183.968,39€, και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και από ιδίους πόρους.

 

Η χρήση του κτιρίου τροποποιήθηκε σε Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Ε. Καρυάς, με σκοπό την δημιουργία ενός κέντρου διαφύλαξης και διάδοσης της πλούσιας τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς του οικισμού της Καρυάς.

 

Στο ισόγειο θα διαμορφωθεί χώρος υποδοχής δεξιά του οποίου θα υπάρχει  μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Σε αυτήν θα πραγματοποιούνται διαλέξεις – σεμινάρια παραδοσιακών πολιτιστικών δραστηριοτήτων (χορός, τραγούδι), αλλά και οποιαδήποτε άλλη δράση διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου (καρσάνικο κέντημα, τοπική παραδοσιακή κουζίνα κλπ). Το ισόγειο επίσης θα φιλοξενεί ένα γραφείο, ένα παρασκευαστήριο, χώρους υγιεινής καθώς και μια μικρή αποθήκη – αρχείο.

Υπογραφή σύμβασης Πολιτιστικού Κέντρου “ΑΠΟΛΛΩΝΑ¨” Καρυάς

Στον όροφο θα διαμορφωθεί μια μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων – βιβλιοθήκης, καθώς και τρεις μικρότεροι εκθεσιακοί χώροι. Στην κύρια αίθουσα θα φιλοξενείται μία μόνιμη συλλογή παραδοσιακών αντικειμένων, που θα περιλαμβάνει μικροαντικείμενα χειροτεχνίας, πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφικό υλικό, καθώς και βιβλία Λευκαδίων λόγιων αλλά και συγγράμματα που αφορούν την κληρονομιά του τόπου. Οι μικροί εκθεσιακοί χώροι θα φιλοξενούν περιοδικές δράσεις – εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως αρχείο.

 

Λόγω της καλοκαιρινής σεζόν, προς αποφυγή όχλησης των περιοίκων, το έργο αποκατάστασης και συντήρησης του κτιρίου θα αρχίσει το φθινόπωρο του 2021. Με την ολοκλήρωση του έργου, θα αποκτήσει η Καρυά έναν χώρο, πόλο έλξης πολιτισμού, αντάξιο της προσφοράς της στην παράδοση του τόπου μας.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *