Καρδιές για όλους -Απολογιστικό Δελτίο Τύπου

Καρδιές για όλους Απολογιστικό Δελτίο Τύπου

Καρδιές για όλους Απολογιστικό Δελτίο Τύπου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 10/5/2022

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Καρδιές για όλους Απολογιστικό Δελτίο Τύπου

  Δωρεάν Καρδιολογικοί Έλεγχοι για βρέφη, παιδιά & έφηβους

από το «Καρδιές για Όλους» στον Δήμο Λευκάδας

7-8-9 Μαΐου 2022

 

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα Κοινωνικά Ιατρεία από τον ανθρωπιστικό φορέα «Coeurs pour Tous Hellas-Καρδιές για Όλους» σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Λευκάδας, το Σάββατο και την Κυριακή (7-8 Μαΐου) στην πόλη της Λευκάδας & τη Δευτέρα, 9 Μαΐου στη Βασιλική.

Καρδιές για όλους Απολογιστικό Δελτίο Τύπου

Διενεργήθηκαν δωρεάν καρδιολογικοί έλεγχοι από εξειδικευμένους ιατρούς, παιδο-καρδιολόγους με τη βοήθεια νοσηλευτικού προσωπικού και με την ευγενική χορηγία ειδικών φορητών υπερηχοκαρδιογράφων από την General Electric Healthcare & από τη Philips.

Μέσα σε 3 μέρες εξετάστηκαν συνολικά 120 παιδιά, από νεογνική έως και εφηβική ηλικία, παρέχοντάς τους έναν πλήρη καρδιολογικό έλεγχο με κλινική εξέταση, ηλεκτροκαρδιογράφημα & έγχρωμο υπέρηχο (triplex) καρδιάς.

Καρδιές για όλους Απολογιστικό Δελτίο Τύπου

Ο ανθρωπιστικός φορέας Coeurs pour Tous Hellas, με κεντρικό μήνυμα «Καρδιές για Όλους», συστάθηκε το 2015 για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια, ως έμπρακτη δέσμευση και προσφορά στην ελληνική κοινωνία και τους μικρούς ασθενείς των οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Κάθε χρόνο στη χωρά μας γεννιούνται 800 έως 1.000 παιδιά με καρδιοπάθεια εκ των οποίων το 1/3 (κυρίως νεογνά) χρήζουν άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης.

Έργο του φορέα είναι, η οικονομική ενίσχυση των άπορων και ανασφάλιστων παιδιών με καρδιοπάθεια. Το “Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους” αναλαμβάνει τα νοσήλια για τις ιατρικές πράξεις, χειρουργικές επεμβάσεις και όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τα περιστατικά που εξυπηρετούνται μέσω του φορέα δεν υπάρχει καμία αμοιβή για κανέναν από τους συνεργαζόμενους ιατρούς της ομάδας.

Στα πλαίσια μιας πιο διευρυμένης παροχής ιατρικών υπηρεσιών, το “Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους” τη τελευταία διετία έχει επεκτείνει τη δράση του και υλοποιεί Κοινωνικά Ιατρεία προσφέροντας Δωρεάν Καρδιολογικούς Ελέγχους για τη διάχυση ωφελείας σε μόνιμους κατοίκους με έμφαση στα παιδιά, σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε μεγάλες μονάδες Υγείας.

Ο Δήμος Λευκάδας αναγνωρίζοντας τη σημασία στην πρόληψη της υγείας και πάντα με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του, ένωσε τις δυνάμεις του με τον φορέα “Καρδιές για Όλους” και συνεισέφερε καθοριστικά στην υλοποίηση και επιτυχία της δράσης.

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη της ιατρονοσηλευτικής ομάδας για την αφιλοκερδή συμμετοχή και προσφορά τους: τους καρδιολόγους Παίδων, κα. Γεωργία Κωνσταντοπούλου, τους κκ. Γιώργο Σέρβο και Χάρη Τσιμπλή και τους νοσηλευτές, κ. Γιάννη Ακερμανίδη, κα. Νότα Ξυλιά και κα. Χριστίνα Χολέβα.

Καρδιές για όλους Απολογιστικό Δελτίο Τύπου

Καρδιές για όλους Απολογιστικό Δελτίο Τύπου

Ευχαριστούμε πολύ τη διεύθυνση και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Βασιλικής για τη συνεργασία τους.

 

Ευχαριστούμε τα εστιατόρια “Λιοτρίβι”, “Μαργαρίτα” και “Μαζί’ για την χορηγία των γευμάτων.

Χορηγός Φιλοξενίας για την ιατρονοσηλευτική ομάδα : «Porto Galini Seaside Resort & Spa», κ. Ζαχαρίας Κατωπόδης.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *