Συνάντηση του Βουλευτή με τον νέο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος

Συνάντηση του Βουλευτή με τον νέο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 5 Μαΐου 2022

 

Συνάντηση Βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά με τον νέο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο κ.Γεώργιο Αλεξανδράκη

 

Συνάντηση με το νέο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο κ. Γεώργιο Αλεξανδράκη είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα θέματα που απασχολούν το Σώμα στη  Λευκάδα.

Ο Βουλευτής συνεχάρη τον νέο Αρχηγό για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του, επισημαίνοντας ότι ιδιαίτερα για νησιωτικούς νομούς όπως η Λευκάδα, το Λιμενικό Σώμα χρειάζεται σωστή καθοδήγηση και στήριξη.

Ο κ. Καββαδάς μετέφερε την ανάγκη ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος στη Λευκάδα με προσωπικό και εξοπλισμό, ζητώντας ενόψει τον αυξημένων αναγκών της θερινής περιόδου να εξεταστεί η δυνατότητα άμεσης αύξησης της δύναμης.

Επίσης, έθεσε το θέμα της λειτουργίας, για πρώτη φορά, του νέου Λιμενικού Φυλακίου στο Μεγανήσι. Τόνισε ότι, έπειτα από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγανησίου για τη λειτουργία του και την παραχώρηση κτιρίου για τη στέγασή του, θα πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες ενόψει της θερινής σεζόν ώστε να στελεχωθεί και να εξοπλιστεί το Φυλάκιο με όχημα και σκάφος και να μπορέσει να συνδράμει επιχειρησιακά το κεντρικό Λιμεναρχείο, εξυπηρετώντας παράλληλα τους πολίτες και για κάποιες διοικητικές πράξεις.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Είχα μία πρώτη συνάντηση με τον νέο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κ. Αλεξανδράκη, τον ενημέρωσα για τα θέματα του Λιμεναρχείου Λευκάδας και πιστεύω ότι εγκαινιάσαμε μία συνεργασία που θα είναι εποικοδομητική και επωφελής.

Όπως έχω ζητήσει και από τον Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, έτσι και με τον νέο Αρχηγό του ζήτησα να παραστεί στα εγκαίνια του Λιμενικού Φυλακίου στο Μεγανήσι και να επισκεφθεί το κεντρικό Λιμεναρχείο και το Λιμενικό Σταθμό στο Νυδρί ενώ επανέλαβα το αίτημά μου στα εγκαίνια να συμμετέχει το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που φέρει το όνομά του ηρωικού Λιμενικού από το Μεγανήσι, Μαρίνου Ζαμπάτη.

Το Λιμενικό Σώμα στο νομό μας, με τα πολλά μικρά νησιά, 389 χιλιόμετρα ακτογραμμής και πολλές μαρίνες και λιμάνια παίζει πρωταρχικό ρόλο στη διατήρηση της ασφάλειας σε στεριά και θάλασσα, εξυπηρετώντας και προστατεύοντας τους πολίτες.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *