Συναντήσεις για την προστασία εμπορίου & καταναλωτών

Συναντήσεις για την προστασία εμπορίου & καταναλωτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου:

Ώρα για ενημέρωση των πολιτών, προστασία εμπορίου και καταναλωτών

από το κύμα ακρίβειας και τις στρεβλώσεις της αγοράς

 

 

  • Συνάντηση της Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Καθηγητή κ. Γιάννη Λιανό και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Σωτήρη Αναγνωστόπουλο
  • Προετοιμασία ενημερωτικής διαδικτυακής εκδήλωσης από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

 Συναντήσεις για την προστασία εμπορίου & καταναλωτών

 

Διαδοχικές συναντήσεις είχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με αρμόδιους αξιωματούχους για θέματα αντιμετώπισης των στρεβλώσεων της αγοράς αλλά και αισχροκέρδειας τα οποία επιβαρύνουν το εμπόριο και τους καταναλωτές.

 

Από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Λονδίνου κ. Γιάννη Λιανό ενημερώθηκε η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου για το νέο σύστημα ελέγχων  και τιμών που εφαρμόζει καθημερινά η Επιτροπή με ειδική πλατφόρμα και “Ομάδα Κρούσης” για επιτόπιους ελέγχους όπως και μέσω ερωτηματολογίου. Υπερδιπλάσιοι από το 2019 και οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις φθάνουν στους 2.000 ημερησιως.

 

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος ενημέρωσε την Περιφερειάρχη για τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις με στόχο την καταπολέμηση των αδικαιολόγητων αυξήσεων των τιμών, τα προγράμματα ενημέρωσης των πολιτών και την οργάνωσή τους σε ενώσεις καταναλωτών για την παρακολούθηση της αγοράς και την προάσπιση των συμφερόντων τους.

 

Συμφωνήθηκε με την Περιφερειάρχη η κοινή διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης για εμπόρους και καταναλωτές αναφορικά με τον ρόλο και την λειτουργία των αρμοδίων οργάνων για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και του εμπορίου αλλά και την προστασία των καταναλωτών και τον έλεγχο της ακρίβειας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *