Βουλευτής Θ. Καββαδάς: 500.000 για βελτίωση του οδικού δικτύου

Βουλευτής Θ. Καββαδάς: 500.000 για βελτίωση του οδικού δικτύου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 15 Απριλίου 2022

 

Θανάσης Καββαδάς: «500.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών για βελτίωση και συντήρηση τμημάτων του οδικού δικτύου της Λευκάδας»

 

500.000 ευρώ εγκρίθηκαν χθες από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τη χρηματοδότηση της βελτίωσης και συντήρησης τμημάτων του οδικού δικτύου της Λευκάδας, κατά τη συνάντηση του Βουλευτή με τον Υφυπουργό κ. Γεώργιο Καραγιάννη, καθώς και την αρμόδια Γενική Γραμματέα Υποδομών, κ. Μαρία Έλλη Γεράρδη, η οποία και υπέγραψε την απόφαση.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Χθες πήραμε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα για τη Λευκάδα – ένα αποτέλεσμα που διεκδικούμε εδώ και πολύ καιρό με εντατική προσπάθεια: 500.000 ευρώ για βελτίωση και συντήρηση τμημάτων οδικού δικτύου δεσμεύθηκαν με υπογραφή της Γενικής Γραμματέα και με τη σύμφωνη γνώμη του Υφυπουργού, κ. Καραγιάννη.

Πρόκειται για το υπόλοιπο μισό συνολικού ποσού 1.000.000 ευρώ για το οποίο είχε δεσμευθεί ο ίδιος ο Υπουργός Υποδομών, κ. Κώστας Καραμανλής, σε συνάντησή μας που είχε γίνει τον Ιούλιο του 2020. Και θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλη την ηγεσία του Υπουργείου, με την οποία έχουμε μία άριστη συνεργασία σε πολλά και σημαντικά έργα, για την έμπρακτη στήριξη που δείχνουν στη Λευκάδα.

Οι πρώτες 500.000 ευρώ εγκρίθηκαν το Φεβρουάριο του 2021 και χρηματοδοτούν ήδη 4 έργα: την ολοκλήρωση του δρόμου Πόντη-Νηρά (τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων και διαγράμμιση οδοστρώματος), την αντιμετώπιση κατολισθήσεων στην Κοινότητα Αγίου Πέτρου, την αποκατάσταση πρόσβασης στις Κοινότητες Βασιλικής και Κοντάραινας (θέσεις Μέγας Λόγγος και Νίκαια) και την επισκευή και συντήρηση του δρόμου από τη θέση Αλαμανάτο ως τον Οικισμό του Πόρου.

Οι υπόλοιπες 500.000 που εξασφαλίσαμε τώρα θα κατευθυνθούν στην επισκευή της κύριας δημοτικής οδού Κατωχωρίου, που συνδέει τον οικισμό του χωριού με την επαρχιακή οδό μήκους 700 μέτρων, καθώς και αποκαταστάσεις τμημάτων οδού εντός του οικισμού. Επιπλέον, θα γίνουν διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων στην Κοινότητα Δραγάνου (αναπλάσεις- πεζοδρόμηση στο εσωτερικό οδικό δίκτυο).

Το ποσό αυτό έρχεται να προστεθεί στα 3.500.000 που εξασφαλίσαμε πρόσφατα από το Υπουργείο Υποδομών για την περιφερειακή οδό της πόλης της Λευκάδας, καθώς και στο 1.000.000 ευρώ που είχαν δοθεί από το ίδιο Υπουργείο για την αποκατάσταση ζημιών στη Νότιο Λευκάδα που προκλήθηκαν από την καταιγίδα «Ιανός».

Οι χρηματοδοτήσεις αυτές, όπως και πολλές άλλες που έχουμε λάβει από άλλα Υπουργεία, καταδεικνύουν την αποτελεσματικότητα αυτής της Κυβέρνησης να εξασφαλίζει, να κατανέμει και να αξιοποιεί πόρους για την υλοποίηση έργων και υποδομών που έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε, να εξασφαλίζουμε και να αξιοποιούμε χρηματοδοτήσεις για τα έργα που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των συμπολιτών μας και την υποδομή των νησιών μας. Οι δεσμεύσεις γίνονται πράξη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *