Συνάντηση Δημάρχου στην Αθήνα για τους δασωμένους αγρούς

Συνάντηση Δημάρχου στην Αθήνα για τους δασωμένους αγρούς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑς

Λευκάδα, 18/3/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των επαφών και συναντήσεων του Δημάρχου Λευκάδας Χαράλαμπου Καλού, στην Αθήνα σήμερα Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Αμυρά. Ο κ. Δήμαρχος κατέθεσε στον κ. Υφυπουργό πρόταση που συντάχθηκε από τον νομικό σύμβουλο του Δημάρχου κ. Ξενοφώντα Γράψα, για νομοθετική ρύθμιση προς επίλυση του ζητήματος των διασωθέντων αγρών που αφορά το νησί μας.

 

Η προτεινόμενη ρύθμιση έχει ως εξής:

«Εκτάσεις στις περιοχές του άρθρου 62 παρ. 1 εδ. β Ν. 998/1979 που στις αεροφωτογραφίες των ετών 1945 ή εφόσον αυτές δεν είναι ευκρινείς, του 1960, εμφανίζονται ως εκτάσεις μη δασικής μορφής, δεν χαρακτηρίζονται ως δάση ή δασικές εκτάσεις κατά τη διαδικασία κατάρτισης του δασικού χάρτη ή αναμόρφωσης κυρωμένου δασικού χάρτη, ανεξάρτητα από τη μορφή που τυχόν απέκτησαν αργότερα. Η ρύθμιση αυτή εφαρμόζεται και στην περίπτωση που κατά το χρόνο έναρξης ισχύος της παρούσας διάταξης έχει ήδη αναρτηθεί ή κυρωθεί ο δασικός χάρτης, οπότε απαιτείται η ανασύνταξή του».

 

Καθημερινά προσπαθούμε και επιλύουμε θέματα που αντιμετωπίζει ο δήμος μας, ώστε να μην υπάρχουν αδικίες στις περιουσίες των δημοτών μας και όχι μόνο. Η υιοθέτηση της ρυθμίσεως αυτής είναι επιβεβλημένη προκειμένου να τακτοποιηθεί με τρόπο καθολικό το πρόβλημα των διασωθέντων αγρών στη Λευκάδα.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *