Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας του Δήμου στην Οδυσσό

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας του Δήμου στην Οδυσσό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 11/3/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι πολίτες και οι φορείς της Λευκάδας, ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη ευαισθησία, στο κάλεσμα του Δήμου, για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στην αδελφοποιημένη Οδησσό και στον πληγέντα από τον πόλεμο Ουκρανικό λαό.

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας του Δήμου στην Οδυσσό

Συγκεντρώθηκαν 98 κιβώτια, με τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό, καθώς και 47 κιβώτια, με ρούχα και κλινοσκεπάσματα, που σήμερα Παρασκευή 11-3-2022, με φορτηγά του Δήμου Λευκάδας, αναχώρησαν για τον Ερυθρό Σταυρό (Παράρτημα Αγρινίου), παίρνοντας το δρόμο της ανθρωπιάς. Ποσότητα που ξεπέρασε κάθε προσδοκία αναλογικά, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Ερυθρού Σταυρού.

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας του Δήμου στην Οδυσσό

Δεδομένης της μεγάλης ανταπόκρισης για προσφορά, συνεχίζουμε με 2ο κύκλο συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοηθείας. Τα είδη θα συγκεντρώνονται καθημερινά έως και την Τετάρτη 16.3.2022 και ώρες 8πμ-13:30μμ στα κάτωθι σημεία:

  • Πνευματικό Κέντρο
  • Δημοτικό κατάστημα Ελλομένου
  • Δημοτικό κατάστημα Καρυάς
  • Δημοτικό κατάστημα Βασιλικής

και θα μεταφερθούν στο γραφείο του Ερυθρού Σταυρού, (παράρτημα Αγρινίου),την Πέμπτη 17.3.2022, προκειμένου να σταλούν στην Οδησσό.

Προτεινόμενα προϊόντα:

Τρόφιμα μακράς διάρκειας: ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, παξιμάδια, βρεφικές κρέμες, βρεφικά γάλατα, γάλατα εβαπορέ, κονσέρβες, σάλτσα ντομάτας, λάδι, μέλι, ζάχαρη, τσάι.

Παραφαρμακευτικό υλικό: αντιφλεγμονώδη, αναλγητικά, αντιπυρετικά, αντιβηχικά, γάζες, επιθέματα, αναλγητικές αλοιφές, οινόπνευμα, φυσιολογικούς ορούς.

Λοιπό υλικό: υπνόσακοι, κουβέρτες, παπλώματα, σκούφοι, γάντια, κάλτσες.

Οι Λευκαδίτισσες και οι Λευκαδίτες, στέλνουμε ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα, έχοντας ως όπλο μας την αλληλεγγύη!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *