Παραχωρήθηκε το οικόπεδο για το Αθλητικό Κέντρο Λευκάδας

Παραχωρήθηκε το οικόπεδο για το Αθλητικό Κέντρο Λευκάδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕ ΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Ισχυρές βάσεις για τη δημιουργία ενός σύγχρονού Αθλητικού Πάρκου στη Λευκάδα – Παραχωρήθηκε στην Π.Ε. Λευκάδας το οικόπεδο της ΓΓΑ στις Παλιές Αλυκές Λευκάδας

 

Ολοκληρώθηκε η δωρεάν παραχώρηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) προς την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, έκτασης εμβαδού 11.340,80 τ.μ., στη θέση «Παλαιές Αλυκές Λευκάδος», καθώς δημοσιεύτηκε η σχετική απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Η δημοσίευση του ΦΕΚ με τη σχετική ΚΥΑ αποτελεί την ολοκλήρωση μιας εξαιρετικά δύσκολης νομικά και ιδιαίτερα χρονοβόρας διαδικασίας, στην οποία εμπλέκονταν πολλαπλές υπηρεσίες και τα συναρμόδια Υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ)Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) και Εσωτερικών (ΥΠΕΣ).

 

Στην παραχωρούμενη έκταση η Π.Ε. Λευκάδας θα δημιουργήσει ανοικτό αστικό πάρκο αθλητισμού και αναψυχής.

 

«Η παραχώρηση του οικοπέδου της ΓΓΑ στην Π.Ε. Λευκάδας αποτελεί μια σπουδαία εξέλιξη, που θέτει ισχυρές βάσεις για την προώθηση του σχεδιασμού μας για τη δημιουργία ενός σύγχρονού Αθλητικού Πάρκου, που θα ενισχύσει σημαντικά τις αθλητικές υποδομές του νησιού μας.

 

Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι μια εγκαταλελειμμένη και περιβαλλοντικά υποβαθμισμένη έκταση στο παραλιακό μέτωπο της πόλης της Λευκάδας, θα αναδειχθεί σε πνεύμονα πρασίνου και σημείο αναφοράς για δραστηριότητες άθλησης και αναψυχής» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και συμπλήρωσε:

 

«Απαιτήθηκαν βέβαια ιδιαίτερη επιμέλεια, προγραμματισμός και συντονισμένες ενέργειες από μέρους μας για να ξεπεραστούν εμπόδια και χρονοβόρες διαδικασίες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, και τα στελέχη του Υπουργείου, για την άψογη συνεργασία ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η προσπάθεια αυτή.».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *