Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας στο Νιοχώρι

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας στο Νιοχώρι

Τον παραδοσιακό οικισμό Νεοχωρίου Λευκάδας επισκέφθηκε σήμερα (Παρασκευή) ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Ανδρέας Κτενάς, μετά από πρόσκληση του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου “Μελάνυδρος”.  Ο κ. Κτενάς ενημερώθηκε από την πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου τόσο για την πολυσχιδή πολιτιστική και εθελοντική δράση του κατά την χρονιά που πέρασε, όσο και για τον προγραμματισμό δράσης για το 2022, για την οποία ζητήθηκε και η υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας, δεδομένου μάλιστα πως ο ” Μελάνυδρος” είναι από τους λίγους πιστοποιημένους τέτοιους  Συλλόγους από την Περιφέρεια.  Ο Αντιπεριφερειάρχης αναγνώρισε την πολύ σημαντική δράση του Συλλόγου και δεσμεύτηκε να την στηρίξει στα πλαίσια του δυνατού.

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας στο Νιοχώρι

Πέραν αυτού, ο κ. Κτενάς είχε την ευκαιρία να δει ο ίδιος τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, τόσο στον κύριο δρόμο πρόσβασης του χωριού (από το Νυδρί) όσο και στην απουσία προσπελάσιμου δρόμου διαφυγής των κατοίκων σε περίπτωση αποκλεισμού του κύριου δρόμου από πυρκαγιά, πρόβλημα που εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου καθίσταται πρωτεύον για τους κατοίκους. Αντιλαμβανόμενος την σοβαρότητα του θέματος, ο Αντιπεριφερειάρχης επί τόπου προγραμμάτισε την αποστολή τεχνικού της ΠΕ Ενότητας προκειμένου  να εκτιμήσει την κατάσταση του δρόμου Νεοχωρίου-Εγκλουβής/Βαυκερής και να προτείνει άμεσες και εφικτές λύσεις, ώστε ο επαρχιακός αυτός δρόμος να γίνει ξανά προσπελάσιμος.

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας στο Νιοχώρι

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στο γραφικό χωριό, ο Αντιπεριφερειάρχης εκθείασε τις καλόγουστες και παραδοσιακές κατασκευές των κατοίκων όσο και τις οικολογικές τους ευαισθησίες και συνήθειες, ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει εντυπωσιασμένος και απ΄ την μοναδική θέα του χωριού.

ΝΙΚΟΣ ΓΑΖΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *