Επίσκεψη της Πρέσβεως της Σλοβακίας στο Δήμο Λευκάδας

Επίσκεψη της Πρέσβεως της Σλοβακίας στο Δήμο Λευκάδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 25/2/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη της Πρέσβεως της Σλοβακίας στο Δήμο Λευκάδας

 

Η Πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα, κα Iveta Hricona επισκέφθηκε το Δήμο Λευκάδας την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 και είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Αναστάσιο Γαζή και την Σύμβουλο Πολιτισμού κα Ιωάννα Φίλιππα.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε από τις δύο πλευρές η πρόθεση για τόνωση των σχέσεων της Σλοβακίας με την Ελλάδα  στον τομέα του πολιτισμού, του τουρισμού, της εκπαίδευσης και του αθλητισμού μέσα από συνεργασίες σε επίπεδο Δήμων.

Επίσκεψη της Πρέσβεως της Σλοβακίας στο Δήμο Λευκάδας

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γαζής παρουσίασε στην Πρέσβη σειρά προτάσεων συνεργασίας οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα εξής :

  • Διασύνδεση της Λευκάδας με πολιτιστικά γεγονότα ή φεστιβάλ της Σλοβακίας με σκοπό να συμμετέχουν σε αυτά οι πολιτιστικοί φορείς της Λευκάδας.
  • Πρόσκληση φολκλορικού συγκροτήματος από τη Σλοβακία στο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας με την ευγενική μεσολάβηση της Πρεσβείας της Σλοβακίας.
  • Διοργάνωση δίδυμης πολιτιστικής εκδήλωσης Slovakia Day in Lefkada και Lefkada Day in Slovakia η οποία θα περιλαμβάνει μουσική, χορό, εικαστικά, σινεμά, γευσιγνωσία.
  • Διασύνδεση του Γυμνασίου Grosslingova της Μπρατισλάβας – στο οποίο διδάσκεται ως μάθημα επιλογής η Ελληνική γλώσσα – με ένα Γυμνάσιο της Λευκάδας, με σκοπό την προώθηση της εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας.
  • Συμμετοχή του Δήμου Λευκάδας στην έκθεση τουρισμού ITF Slovakiatour της Μπρατισλάβας.
  • Αποστολή πρόσκλησης για τον Πράσινο Ημιμαραθώνιο της Λευκάδας.

Μετά το πέρας της συζήτησης η Πρέσβης ξεναγήθηκε στη Συλλογή «Δώρα Πολιτισμών» του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας και ενθουσιάστηκε εντοπίζοντας αντικείμενα από τη Σλοβακία στις Αίθουσες της Συλλογής.

Στο προσεχές διάστημα η Πρέσβης και ο Αντιδήμαρχος συμφώνησαν να βρίσκονται σε στενή επαφή για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αναπτύχθηκαν.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *