Δ Τ της Πρωτοβουλίας για διάσωση της περιοχής του Κάστρου

Δ Τ της Πρωτοβουλίας για διάσωση της περιοχής του Κάστρου

Την Κυριακή, 20/2/2022 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση στην οποία έγινε ενημέρωση για τον δικαστικό αγώνα τόσο των αγροτών για το ΤΑΟΛ, όσο και της πρωτοβουλίας μας για  το τουριστικό περίπτερο.

Μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση αναδείχτηκε η ανάγκη ενημέρωσης  για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της περιοχής του Κάστρου, και πώς αυτά μεθοδεύονται τόσο από τις τοπικές αρχές όσο και από την κυβέρνηση με υπουργικές αποφάσεις. Σ’ αυτή τη κατεύθυνση αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Εξόρμηση – ενημέρωση την Τσικνοπέμπτη 6.30 μ.μ. στην Εθνική Τράπεζα
  2. Συνέντευξη σε τοπικούς σταθμούς
  3. Οργάνωση ξενάγησης στη περιοχή του Κάστρου, γνωριμία με την ιστορία του και τη σύνδεση της περιοχής με την σημερινή κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική πραγματικότητα. Σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα και συλλόγους γονέων αυτή η ξενάγηση να αποκτήσει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα
  4. Αποφασίστηκε η ανάγκη να υπάρξει πλατιά δημοσιότητα για το θέμα της ευρύτερης περιοχής του κάστρου, καθώς και οι μεθοδεύσεις και η στάση των θεσμών του νησιού κόντρα στα συμφέροντα της λευκαδίτικης κοινωνίας.

Για τον σκοπό αυτό, αποφασίστηκε η συνδιοργάνωση με την πρωτοβουλία αγροτών και τους συλλόγους των ετεροδημοτών Αθήνας συνέντευξης τύπου και εκδήλωσης στην Αθήνα το επόμενο διάστημα

 

Λευκάδα,22/2/2022

  Πρωτοβουλία για τη Διάσωση της Περιοχής του Κάστρου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *