Βουλευτής: Χρηματοδότηση για ζημιές κακοκαιρίας Νοεμβρίου

Βουλευτής: Χρηματοδότηση για ζημιές κακοκαιρίας Νοεμβρίου

Θανάσης Καββαδάς: «Διεκδικούμε επιπλέον χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών από τη κακοκαιρία του Νοεμβρίου στην ακτή και τον παραλιακό δρόμο του Αγίου Ιωάννη, τα Κολυβάτα στη Βασιλική, και άλλες περιοχές»

 

Διαδοχικές συναντήσεις είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, και τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Μιχαήλ Σταυριανουδάκη, προκειμένου να τους ενημερώσει διεξοδικά για την έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο νομό από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2022 και να αιτηθεί επιπλέον χρηματοδότησης για την αποκατάστασή τους.

Βουλευτής: Χρηματοδότηση για ζημιές κακοκαιρίας Νοεμβρίου

Βουλευτής: Χρηματοδότηση για ζημιές κακοκαιρίας Νοεμβρίου

Ο Βουλευτής ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον κ. Πέτσα για την άμεση έγκριση συναφούς χρηματοδότησης 180.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, τόνισε ωστόσο ότι οι καταστροφές είναι μεγάλες και απαιτούνται επιπλέον κονδύλια για την αποκατάστασή τους.

Ιδιαίτερα στάθηκε στο σημαντικό πρόβλημα της διάβρωσης στην ακτή και τον παραλιακό δρόμο του Αγίου Ιωάννη, τονίζοντας ότι η περιοχή έχει μεγάλη επισκεψιμότητα τόσο από τους μόνιμους κατοίκους της πόλης της Λευκάδας, όσο και από τουρίστες. Επεσήμανε ότι τα διαβρωτικά φαινόμενα είναι διαρκή και διαχρονικά, με αποτέλεσμα η  έκταση της καταστροφής να μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο. Ανέφερε μάλιστα ότι οι εκτιμήσεις του κόστους για την προστασία και τη θωράκιση του νότιου τμήματος της ακτής και για την αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου με νέα ασφαλτόστρωση, ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ.

Τόνισε ωστόσο ότι αυτή είναι μία από τις πολλές περιοχές που επλήγησαν και κηρύχθηκαν μάλιστα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ενδεικτικά ο Βουλευτής ανέφερε τις μεγάλες ζημιές στα Κολυβάτα Βασιλικής, όπου 3 παραλίες έχουν καταστεί μη προσβάσιμες, ενώ ο δρόμος που οδηγεί στο χωριό έχει σχεδόν ολοκληρωτικά καταστραφεί με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να δυσκολεύονται να φτάσουν στα σπίτια τους, καθώς επίσης τις ζημιές στον Άγιο Νικήτα, το Καλαμίτσι, την Κατούνα, το Κάθισμα και το Μικρό Γιαλό.

Ο Βουλευτής ζήτησε και από τους τρεις τη συνδρομή τους, ώστε να βοηθηθεί το νησί να επανέλθει εν όψει και της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Σχετικά με το θέμα ο κ. Καββαδάς δήλωσε:

«Έπειτα από τις σοβαρές ζημιές που υπέστησαν πολλές περιοχές της Λευκάδας τον περασμένο Νοέμβριο, και ενόψει του μεγάλου κόστους αποκατάστασης, θεώρησα χρήσιμο να απευθυνθώ, τόσο στον καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργό κ. Πέτσα, όσο και στον άμεσο συνεργάτη του Πρωθυπουργού, Υφυπουργό κ. Τριαντόπουλο, που είναι αρμόδιος για τον συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων προς τον σκοπό της αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές.

Η Κυβέρνηση και ο κ. Πέτσας βεβαίως έχουν αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τη Λευκάδα, ωστόσο το νησί μας θα χρειαστεί έκτακτη χρηματοδότηση, γι’ αυτό και συνεχίζουμε να διεκδικούμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, διότι οι περιοχές που επλήγησαν είναι κατ’ εξοχήν τουριστικές και πρέπει να βοηθήσουμε να αποκατασταθούν και οι υποδομές και το φυσικό περιβάλλον, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *