Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τους εργαζόμενους στην Αρχαιολογία

Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τους εργαζόμενους στην Αρχαιολογία

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, email: ergatlef@otenet.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Παρασκευή 18 Φλεβάρη, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα για το ζήτημα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), που αφορούν χιλιάδες εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους σε φορείς και οργανισμούς του δημοσίου τομέα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων στην Αρχαιολογία. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά από το κτίριο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας.

Στην συγκέντρωση των εργαζομένων παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας- Βόνιτσας. Η αντιπροσωπεία το εργατικό κέντρο μετέφερε στους συγκεντρωμένους την στήριξη και την αλληλεγγύη της διοίκησης αλλά και όλων των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στο δίκαιο αίτημα της άμεσης ένταξης των συμβασιούχων ΙΔΟΧ του υπουργείου πολιτισμού στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας καθώς και να μην περικοπεί το επίδομα από κανέναν δικαιούχο. Η αντιπροσωπεία της Διοίκησης κατήγγειλε, επίσης, την επίθεση της αστυνομίας που είχε δεχτεί νωρίτερα η συγκέντρωση στην Αθήνα μπροστά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Επισήμανε στους εργαζόμενους το γεγονός ότι οι οποίες περικοπές έχουν γίνει, όπως και αυτές που σχεδιάζονται για το μέλλον με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής, είναι κομμάτι γενικότερης στρατηγικής κατεύθυνσης για να γίνει φθηνότερος και πιο ευέλικτος ο ίδιος ο εργαζόμενος.

Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τους εργαζόμενους στην Αρχαιολογία

            Τέλος, κάλεσαν τους συγκεντρωμένος να παραβρεθούν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το εργατικό κέντρο Λευκάδας Βόνιτσας την Παρασκευή 25 Φλεβάρη στην πλ. Αγ. Μηνά στις 18:00, που πραγματοποιείται στα πλαίσια τις πανελλαδικής κινητοποίησης με αφορμή τα δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας, διεκδικώντας την προστασία της δουλειάς, της υγείας και του εισοδήματος του λαού.

18-02-22

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *