Πυρκαγιά σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο της γραμμής Ηγουμενίτσα-Ιταλία τώρα

Πυρκαγιά σε Ε/Γ Ο/Γ πλοίο της γραμμής Ηγουμενίτσα Ιταλία τώρα

Οι 237 επιβάτες και τα 51 άτομα πλήρωμα του Euroferry Olympia έχουν επιβιβαστεί σε σωσίβιες λέμβους και έχει ξεκινήσει η περισυλλογή τους – Το πλοίο σημαίας Ιταλίας είχε αναχωρήσει με προορισμό το Μπρίντιζι – Ανεξέλεγκτη η φωτιά.

Φωτιά ξέσπασε σε επιβατικό πλοίο με 237 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του prototothema.gr το σύνολο το επιβατών του Euroferry Olympia του ομίλου Grimaldi  έχουν εγκαταλείψει το πλοίο με σωσίβιες λέμβους και βρίσκεται σε εξέλιξη η περισυλλογή τους.

Το Euroferry Olympia, σημαίας Ιταλίας, είχε αναχωρήσει με προορισμό το Μπρίντιζι και πλέει έξω από τη νήσο Ερείκουσα.  Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η αιτία εκδήλωσης της φωτιάς, που φαίνεται να εντοπίζεται στο κατάστρωμα και να είναι ανεξέλεγκτη.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο σκάφη του Λιμενικού καθώς και παραπλέοντα πλοία, ενώ έχουν αποσταλεί και άλλα δύο σκάφη του Λιμενικού.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Κάτσαφάδο, που μίλησε στον ΣΚΑΙ, στο σημείο εκτός από σκάφη του λιμενικού βρίσκονται και εναέριες δυνάμεις. Οι επιβάτες είναι όλοι καλά, έχουν επιβιβαστεί  στις σωσίβιες λέμβους και έχει ξεκινήσει η περισυλλογή τους, σημείωσε ο υφυπουργός, εξηγώντας ότι το θετικό είναι πως υπάρχουν καλές καιρικές συνθήκες που διευκολύνουν το έργο των διασωστών.

Πηγή: www.ProtoThema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *