Γεωραντάρ υπόγειων δικτύων απέκτησε ο Δήμος Λευκάδας

Γεωραντάρ υπόγειων δικτύων απέκτησε ο Δήμος Λευκάδας

[Σ. Σ: Ας ευχηθούμε το μηχάνημα αυτό να είναι η αρχή του τέλους των λαθραίων συνδέσεων στο δίκτυο ύδρευσης]

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 11/2/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός: «Εκσυγχρονίζουμε τον δήμο μας με μικρές αλλά ουσιαστικές τεχνολογικές παρεμβάσεις και προμήθειες, ώστε να γίνεται εξοικονόμηση πόρων και ωρών απασχόλησης».

 

Το Τμήμα Ύδρευσης – Αποχέτευσης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λευκάδας προχώρησε στην προμήθεια συστήματος ανίχνευσης και χαρτογράφησης υπόγειων δικτύων με γεωραντάρ υπεδάφους (Ground Penetrating Radar – GRP), προϋπολογισμού 32.240,00€. Το μηχάνημα που προμηθεύτηκε ο Δήμος Λευκάδας είναι τύπου LEICA DS2000.

 

Λόγω της έλλειψης χαρτογραφημένων δικτύων και διαφόρων υπόγειων κατασκευών, κρίθηκε αναγκαία η αγορά του γεωραντάρ.  Σκοπός της προμήθειας είναι ο μη καταστροφικός εντοπισμός θαμμένων αντικειμένων και υπόγειων δομών σε υλικά όπως χώμα, πετρώδη εδάφη, οπλισμένο σκυρόδεμα, άσφαλτο κλπ, καθώς και η χαρτογράφηση υπόγειων δικτύων κοινής ωφέλειας, και πιο συγκεκριμένα σωληνώσεων δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης και όμβριων, καλώδια, υπόγεια τεχνικά έργα κ.α.

Ειδικότερα, η αποτύπωση των υπόγειων δικτύων είναι απαραίτητη σε περιπτώσεις που: εκτελούνται έργα όπου προβλέπονται εκσκαφές, εκπονούνται μελέτες επέκτασης των δικτύων, γίνεται έλεγχος παράνομων παροχών, υπάρχει ανάγκη εντοπισμού αγωγού στο υπέδαφος για την αποκατάσταση βλάβης και πολλά άλλα.

.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *