Σύσκεψη Βουλευτή Θ. Καββαδά με Πρύτανη του Ι. Π/μίου Α. Φλώρο

Σύσκεψη Βουλευτή Θ. Καββαδά με Πρύτανη του Ι. Π/μίου Α. Φλώρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 8 Φεβρουαρίου 2022

 

Σύσκεψη Θανάση Καββαδά με τον Πρύτανη Ανδρέα Φλώρο

για το πανεπιστημιακό τμήμα στη Λευκάδα

– Ιδρύεται περιφερειακό γραφείο Διεύθυνσης Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου – Σύντομα η δικαστική απόφαση για την ανακατασκευή του Κέντρο Νεότητας

 

Τηλεδιάσκεψη με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Ανδρέα Φλώρο είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Λευκάδα, παρουσία του Προέδρου του Συμβουλίου Ένταξης Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Γιάννη Δραγώνα.

Συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με τη λειτουργία πανεπιστημιακού τμήματος στη Λευκάδα, οι προτάσεις και οι προοπτικές που υπάρχουν από την πλευρά του Ιονίου Πανεπιστημίου, εν αναμονή των κατευθυντήριων γραμμών του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και το ζήτημα της στέγασης του τμήματος. Με δεδομένο ότι το Ιόνιο Πανεπιστήμιο κέρδισε την προδικαστική προσφυγή που είχε γίνει για το διαγωνισμό ανακατασκευής του Κέντρου Νεότητας, που προορίζεται να στεγάσει το Τμήμα, ο Βουλευτής τόνισε ότι μόλις δημοσιευθεί η τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Ιωαννίνων στη δικαστική προσφυγή, το Πανεπιστήμιο θα πρέπει να είναι έτοιμο να προχωρήσει τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην υπογραφή της σύμβασης και την έναρξη του έργου.

Συζητήθηκε επίσης σε ποιο στάδιο βρίσκεται το θέμα της Φοιτητικής Εστίας. Στόχος είναι να προχωρήσει η Εστία μαζί με τις άλλες δύο σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα με την αγορά οικοπέδου στη Ζάκυνθο, η έγκριση της οποίας βρίσκεται σε εκκρεμότητα στο Υπουργείο Παιδείας. Ο Βουλευτής είναι σε συχνή επαφή με τον Βουλευτή Ζακύνθου, κ. Διονύση Ακτύπη, για την επίλυση του προβλήματος ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή των εστιών.

Τέλος, ο Βουλευτής μετέφερε την ανησυχία του διδακτικού και του διοικητικού προσωπικού των πρώην ΤΕΙ για το εργασιακό τους μέλλον.

Από την πλευρά του, ο  Πρύτανης κ.Φλώρος επαναβεβαίωσε την πλήρη στήριξη του Ιονίου Πανεπιστημίου (Ι.Π.) στην προοπτική λειτουργίας πανεπιστημιακού τμήματος στη Λευκάδα και ανέφερε ότι το Ι.Π. επεξεργάζεται εναλλακτικές προτάσεις ανάλογα και με τις κατευθυντήριες γραμμές που θα δοθούν από το Υπουργείο.

Ενημέρωσε επίσης για τη σύσταση περιφερειακού γραφείου Διεύθυνσης Σπουδών της κεντρικής διοίκησης του Ι.Π., ώστε να αποτελεί πλέον η Λευκάδα κομμάτι του διοικητικού κορμού του Πανεπιστημίου, ενώ σε ό,τι αφορά το διδακτικό προσωπικό και τους διοικητικούς υπαλλήλους των πρώην ΤΕΙ, διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνουν στις θέσεις τους για να εξυπηρετούν την επίβλεψη των πτυχιακών εργασιών και των εξετάσεων.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το Κέντρο Νεότητας εξέφρασε την ελπίδα ότι, με δεδομένο ότι ήδη έχει κερδηθεί από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο μία προδικαστική προσφυγή, και η δικαστική προσφυγή θα έχει αίσιο τέλος ενώ σε ό,τι αφορά τις 3 φοιτητικές εστίες σε Λευκάδα, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, διαβεβαίωσε ότι μόλις κλείσει η εκκρεμότητα που υπάρχει με το οικόπεδο στη Ζάκυνθο, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες συγχρόνως και για τις τρεις.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Για πρώτη φορά  στην ιστορία του το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ιδρύει περιφερειακή υπηρεσία – και το κάνει στη Λευκάδα, με τη λειτουργία Περιφερειακού Τμήματος Διεύθυνσης Σπουδών. Σύμφωνα με τον Πρύτανη, κ. Φλώρο, πρόκειται για μία πολύ σοβαρή, έμπρακτη επιβεβαίωση της επιθυμίας του Ιονίου Πανεπιστημίου να συμπεριλάβει τη Λευκάδα όχι μόνο στην ακαδημαϊκή αλλά και στη διοικητική δομή του.

Είχαμε μία παραγωγική συζήτηση για τον πιθανό ακαδημαϊκό χαρακτήρα του τμήματος που θα λειτουργήσει στη Λευκάδα. Εν αναμονή των κατευθυντήριων γραμμών από το Υπουργείο Παιδείας που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη δομή του Ιονίου Πανεπιστημίου, παραμένω σε συχνή επαφή, τόσο με τον Πρύτανη, όσο και με την Υπουργό Παιδείας, κ.Νίκη Κεραμέως, τον Υφυπουργό κ. Άγγελο Συρίγο, καθώς και με επιτελικά στελέχη της Κυβέρνησης, και συνεχίζουμε να διεκδικούμε την παραμονή της Λευκάδας στον πανεπιστημιακό χάρτη, δυναμικά, με πράξεις και επιχειρήματα που απηχούν και τις ανάγκες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και το αίτημα όλης της Λευκαδικής κοινωνίας.»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *