Επίσκεψη του Βουλευτή Θ. Καββαδά στο Λιμεναρχείο Λευκάδας

Επίσκεψη του Βουλευτή Θ. Καββαδά στο Λιμεναρχείο Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 5 Φεβρουαρίου 2022

 

Επίσκεψη του Βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά στο Λιμεναρχείο Λευκάδας

 

Επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Λευκάδας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, κατά την οποία συναντήθηκε με τη Λιμενάρχη, κ. Ελευθερία Ρούσσου και τον Υπολιμενάρχη, κ. Παναγιώτη Λεονταράκη, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με μέλη του Λιμενικού Σώματος.

Πέρα από τα γενικά θέματα που απασχολούν το Λιμενικό, και αφορούν την ανάγκη ενίσχυσής του με προσωπικό και εξοπλισμό, ιδιαίτερα ενόψει των αυξημένων αναγκών της προσεχούς θερινής περιόδου, συζητήθηκαν ιδιαιτέρως το θέμα της λειτουργίας Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, καθώς και του νέου Λιμενικού Φυλακίου στο Μεγανήσι.

Έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγανησίου για τη λειτουργία Λιμενικού Φυλακίου, αλλά και την απόφαση παραχώρησης κτιρίου για τη στέγασή του, ο Βουλευτής ζήτησε από τη Λιμενάρχη τη συμβολή της και τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, ώστε να προχωρήσει σύντομα η διαμόρφωση του κτιρίου. Από πλευράς του διαβεβαίωσε ότι, με την υποστήριξη και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, είναι έτοιμος να βοηθήσει όπου χρειαστεί, για να είναι όλα έτοιμα πριν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και τόνισε ότι το Λιμενικό Φυλάκιο Μεγανησίου θα βοηθήσει επιχειρησιακά το Λιμεναρχείο, ενώ εκτός των άλλων θα εξυπηρετεί τους πολίτες και για κάποιες διοικητικές πράξεις.

Σχετικά με την επίσκεψή του ο Βουλευτής δήλωσε:

«Για ένα νησιωτικό Νομό όπως η Λευκάδα, το Λιμενικό Σώμα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες υπηρεσίες, με αποστολή όχι μόνο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την τήρηση της τάξης στη θάλασσα και στις χερσαίες ζώνες λιμένων, αλλά και τη διεκπεραίωση πλήθους διοικητικών πράξεων. Στην ήδη εκτεταμένη περιοχή δικαιοδοσίας της, με πολλά νησιά, 389 χιλιόμετρα ακτογραμμής, μαρίνες και λιμάνια, προστίθεται ο φόρτος της εποπτείας των θαλάσσιων δρομολογίων, των επαγγελματικών, αλιευτικών και σκαφών αναψυχής.

Είχα μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τη Λιμενάρχη για όλα τα θέματα που απασχολούν το Σώμα. Τις επόμενες μέρες θα επιδιώξω νέα συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, ώστε να του μεταφέρω τις ανάγκες της κεντρικής υπηρεσίας αλλά και την ενίσχυση του Λιμενικού Φυλακίου με εξοπλισμό και προσωπικό, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και προστασία των πολιτών.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *