Σημαντικές συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη στην Πάτρα

Σημαντικές συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη στην Π. Δ. Ελλάδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2022

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: Σημαντικές συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Οι Αντιπεριφερειάρχες Α. Κτενάς & Φ. Ζαΐμης παρακολούθησαν τον αγώνα Παναχαϊκή-Τηλυκράτης στέλνοντας μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει

 

Στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βρέθηκε την Τετάρτη (2/2/2022) ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Αρχικά, ο κ. Κτενάς συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, όπου στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχουν οι Περιφερειακές Αρχές των Ιονίων Νήσων και της Δυτικής Ελλάδας, είχαν μια γόνιμη συζήτηση και αντάλλαξαν απόψεις πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

 

Ακολούθησε συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Φωκίωνα Ζαϊμη, με τη συμμετοχή στελεχών των δύο Περιφερειών και κλιμάκιο του Πανεπιστημίου Πατρών, σχετικά με το στρατηγικό έργο AI SMART του Προγράμματος INTERREG V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 – στο πλαίσιο του οποίου γίνεται η κατασκευή του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στο Νυδρί – καθώς και τις εξελίξεις γύρω από την νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

 

«Το Interreg έργο AI SMART βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ως γνωστό η Π.Ε. Λευκάδας έχει ολοκληρώσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την κατασκευή του Τουριστικού Καταφυγίου στο Νυδρί και ήδη ο Ανάδοχος έχει ξεκινήσει τις εργασίες. Από την πλευρά της, η Δυτική Ελλάδα είναι και αυτή σε ώριμο στάδιο, αφού ολοκληρώνει το διαγωνισμό της για την περιοχή της Ναυπάκτου. Ανταλλάσουμε τεχνογνωσία και προσπαθούμε να διατηρούμε κοινή γραμμή στο θέμα των ‘έξυπνων’ τεχνολογιών που υλοποιούμε στο πλαίσιο του έργου» ανέφερε ο κ. Κτενάς.

 

Από τη μεριά του ο κ. Ζαΐμης, ανέφερε: «Με τον συνάδελφο Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, κ. Κτενά, έχουμε μια διαρκή και γόνιμη συνεργασία σε ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά και στην αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων. Η διαπεριφερειακή συνεργασία είναι ακρογωνιαίος λίθος στην ενίσχυση της Περιφερειακής Διακυβέρνησης και στην κοινή πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις για την εφαρμογή και ισχυροποίηση της».

 

Συνάντηση με την Ερασιτεχνική Παναχαϊκή πριν τον αγώνα με τον Τηλυκράτη

 

Εν συνεχεία οι Αντιπεριφερειάρχες, Κτενάς και Ζαΐμης, μετέβησαν στο γήπεδο «Κώστας Δαβουρλής», όπου είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής, Παναγιώτη Σεμιτέκολο, τον Ταμία, Βασίλη Τσούνα, και τον Ειδικό Γραμματέα, Άγγελο Ροζή, ξεναγήθηκαν στο μουσείο του ιστορικού σωματείου, και στη συνέχεια παρακολούθησαν όλοι μαζί την ποδοσφαιρική αναμέτρηση μεταξύ της Παναχαϊκής και του Τηλυκράτη, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

 

«Ο αγαπητός συνάδελφος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Φωκίωνας Ζαϊμής, γνωρίζοντας πως έχω υπάρξει αθλητής του Τηλυκράτη, είχε την καλοσύνη να με προσκαλέσει να δούμε μαζί, ένας Πατρινός και ένας Λευκαδίτης, τον αγώνα Παναχαϊκή – Τηλυκράτης.

 

Στη σκιά της τραγικής δολοφονίας του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, θέλαμε να στείλουμε από κοινού το μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει! Τα γήπεδά μας πρέπει να στεγάζουν τα όνειρα και τα ιδανικά της νεολαίας μας, και όχι το μίσος και τη βία φανατικών» δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *