Βουλευτής: Εγκρίθηκαν 6 γιατροί και 34 νοσηλευτές για το ΓΝΛ

Βουλευτής: Εγκρίθηκαν 6 γιατροί και 34 νοσηλευτές για το ΓΝΛ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 2 Φεβρουαρίου 2022

 

Θανάσης Καββαδάς: «Εγκρίθηκαν 6 θέσεις επικουρικών ιατρών – Σε τελική ευθεία ο διορισμός μόνιμου αναισθησιολόγου – 34 θέσεις μονίμων νοσηλευτών στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ για το Νοσοκομείο Λευκάδας»

 – Συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

 

Νέες διαδοχικές συναντήσεις είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, με τον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη και την Αναπληρώτρια Υπουργό κ. Μίνα Γκάγκα, προκειμένου να συζητήσει τις ανάγκες που υπάρχουν στις μονάδες υγείας του Νομού.

Ο Βουλευτής έθεσε το θέμα της έγκρισης των θέσεων επικουρικών ιατρών (παθολόγου, γαστρεντερολόγου, νεφρολόγου, καρδιολόγου, χειρουργού και ωτορινολαρυγγολόγου) η υπογραφή των οποίων είχε δρομολογηθεί κατά την προηγούμενη συνάντησή του με την ηγεσία του Υπουργείου το Δεκέμβριο. Η Αν.Υπουργός πράγματι υπέγραψε τη σχετική απόφαση, παρουσία του Βουλευτή.

Επιπλέον, ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής ενός μόνιμου αναισθησιολόγου και αυτή τη στιγμή είναι στη διαδικασία διορισμού από το Υπουργείο.

Έπειτα ο κ. Καββαδάς, σε συνέχεια προηγούμενων συναντήσεων και προεργασίας που είχε γίνει τόσο με το Υπουργείο όσο και με το Νοσοκομείο, ζήτησε να προκηρυχθούν επαρκείς θέσεις για την ενίσχυση της καλής λειτουργίας του Νοσοκομείου στην επερχόμενη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 4.000 μόνιμων νοσηλευτών που αναμένεται να δημοσιευθεί τον Φεβρουάριο. Οι Υπουργοί τον διαβεβαίωσαν ότι θα προβλεφθούν συνολικά 34 θέσεις, και συγκεκριμένα 1 θέση νοσηλευτή ΠΕ και 33 θέσεις ΤΕπερισσότερες από κάθε άλλο Νοσοκομείο στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, πλην του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και του Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Επιπλέον, ο Βουλευτής ζήτησε την παράταση τόσο των ενεργών συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού και πάσης φύσεως λοιπού προσωπικού), όσο και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) που αφορούν υπηρεσίες καθαρισμού, φύλαξης και τραπεζοκόμους του νοσοκομείου. Για μεν τις πρώτες, οι Υπουργοί διαβεβαίωσαν ότι θα παραταθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022, ενώ για τις δεύτερες θα εξετάσουν το θέμα.

Στη συνέχεια ο κ. Καββαδάς ενημέρωσε την ηγεσία του Υπουργείου για την έλλειψη ιατρού στον Καστό, έπειτα από την αποχώρηση της Αγροτικής Ιατρού στις 11 Νοεμβρίου 2021, καθώς και για την σχετική επιστολή που απέστειλε για το θέμα στην 6η ΥΠΕ, και ζήτησε την παρέμβασή τους για την άμεση κάλυψη του Αγροτικού Ιατρείου με ιατρό ή την τοποθέτηση οπλίτη ιατρού. Οι Υπουργοί ενημέρωσαν το Βουλευτή ότι έχει βγει προκήρυξη και, αν δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον, θα εξεταστεί η εναλλακτική λύση του οπλίτη ιατρού.

Τέλος, ο Βουλευτής αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη έγκρισης του νέου Οργανισμού για το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας. Τόνισε ότι, έπειτα από την κοινή συνάντηση που είχε για το θέμα με τον Υπουργό Υγείας, κ. Πλεύρη και τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, είναι όλες οι πλευρές ενήμερες για την ανάγκη έγκρισης τον θέσεων, ενώ επεσήμανε ότι έχουν γίνει όλες οι διορθώσεις που έχουν ζητηθεί επανειλημμένα από το Νοσοκομείο. Ο Βουλευτής θα παραμείνει σε επαφή και με τα δύο Υπουργεία ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα.

Βουλευτής: Εγκρίθηκαν 6 γιατροί και 34 νοσηλευτές για το ΓΝΛ

Σχετικά με τις συναντήσεις ο Βουλευτής δήλωσε:

«Σε λιγότερο από ενάμιση μήνα επεδίωξα και είχα δεύτερη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, διότι θεωρώ ότι τα θέματα υγείας είναι πρώτη προτεραιότητα. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπίστωσα ότι προχώρησε το θέμα της έγκρισης των 6 θέσεων επικουρικών ιατρών καθώς και ότι πολύ σύντομα θα έχουμε μόνιμο αναισθησιολόγο στο Νοσοκομείο Λευκάδας, ενώ το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει και η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 34 μόνιμους νοσηλευτές. Πρόκειται για εξελίξεις πολύ θετικές για το Νοσοκομείο Λευκάδας, που τις επιδιώξαμε και τις κερδίσαμε με τη βοήθεια του Υπουργείου, όμως δεν σταματάμε, συνεχίζουμε να διεκδικούμε γιατί θέλουμε το καλύτερο για την υγεία, για όλους τους πολίτες, σε όλο το νομό».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *