Ο Βουλευτής στα Αστυνομικά Τμήματα Ελλομένου & Βασιλικής

Ο Βουλευτής στα Αστυνομικά Τμήματα Ελλομένου & Βασιλικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 23 Ιανουαρίου 2022

 

Επισκέψεις του Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά

στα Αστυνομικά Τμήματα Ελλομένου και Απολλωνίων

 

Επισκέψεις στα Αστυνομικά Τμήματα Ελλομένου στο Βλυχό και Απολλωνίων στη Βασιλική πραγματοποίησε ο Βουλευτής τις προηγούμενες ημέρες, συνοδεία του Αστυνομικού Διευθυντή Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνου Γαβρίλη, προκειμένου να συναντηθεί με τους Διοικητές και το προσωπικό των Αστυνομικών Τμημάτων και να συζητήσει τα θέματα που τους απασχολούν.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Ελλομένου, με έδρα το Βλυχό, ο Βουλευτής συναντήθηκε με το Διοικητή κ. Φίλιππα Σκληρό, με τον οποίο, πέρα από τα ευρεία ζητήματα ενίσχυσης του Σώματος, η συζήτηση επικεντρώθηκε και στα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν.

Το κτίριο όπου στεγάζεται σήμερα το Τμήμα, που αποτελείται από ισόγειο 80 τ.μ. και 1ο όροφο επίσης 80 τ.μ., παραχωρήθηκε το 2008 από τον τότε Δήμο Ελλομένου στην Ελληνική Αστυνομία για 20 χρόνια με σκοπό να χρησιμοποιηθούν και τα δύο επίπεδα για τις ανάγκες των υπηρεσιών.

Ωστόσο από τότε στο ισόγειο δεν έχει γίνει καμία εργασία με αποτέλεσμα ο χώρος να παραμένει κενός χωρίς δυνατότητα να αξιοποιηθεί από την ΕΛΑΣ, ενώ οι χώροι όπου λειτουργεί το Τμήμα, στον πρώτο όροφο, είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Οι συνθήκες εργασίας δεν είναι οι πλέον κατάλληλες για το προσωπικό και χρειάζεται ριζική ανακαίνιση, καθώς υπάρχουν σκασμένοι τοίχοι, κατεστραμμένες πόρτες και παράθυρα, ακατάλληλα κρατητήρια που χρίζουν βελτίωσης, έτσι ώστε να καλυτερεύσουν οι συνθήκες διαμονής των κρατουμένων, καθώς και πολλά άλλα προβλήματα.

Ο Βουλευτής, αφού συνεχάρη την ηγεσία και το προσωπικό του Α.Τ. Ελλομένου, για την εξιχνίαση της μεγάλης κλοπής που έγινε πριν λίγες ημέρες στην περιοχή, αλλά και συνολικά για το έργο τους, δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει τα προβλήματα στο Υπουργείο και στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και θα επιδιώξει να δοθούν λύσεις.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Απολλωνίων, με έδρα τη Βασιλική, ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον Διοικητή κ. Παναγιώτη Σάντα, ενώ είχε την ευκαιρία για μια εποικοδομητική και περιεκτική συζήτηση με το προσωπικό, για όλα τα θέματα που τους απασχολούν.

Ο Βουλευτής τους συνεχάρη και τους ευχαρίστησε για την προσφορά που με αφοσίωση προσφέρουν στους πολίτες και την κοινωνία, παρά τα όποια υπηρεσιακά προβλήματα αντιμετωπίζουν, ενώ συζητήθηκε και εδώ το πρόβλημα της στέγασης του Τμήματος, αφού και σε αυτήν την περίπτωση το κτίριο, που αποτελείται από ισόγειο και πρώτο όροφο, χρειάζεται σημαντικές εργασίες ανακαίνισης.

Μετά το πέρας των επισκέψεών του ο Βουλευτής δήλωσε:

«Επισκέφθηκα μαζί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκάδας, κ. Γαβρίλη, τα Αστυνομικά Τμήματα στο Βλυχό και τη Βασιλική για να δούμε μαζί τις ανάγκες, αλλά και για να βρεθούμε κοντά στους άνδρες και τις γυναίκες της Αστυνομίας μας που φροντίζουν για την προστασία και την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας όλων μας.

Είχα την ευκαιρία να συζητήσω εφ’ όλης της ύλης και με την ηγεσία, αλλά και με το προσωπικό, για όλα όσα τους απασχολούν, μεταξύ των οποίων και οι συνθήκες εργασίας εντός των Αστυνομικών Τμημάτων, τα οποία δυστυχώς αυτήν τη στιγμή η εικόνα που παρουσιάζουν δεν αρμόζει ούτε στους ανθρώπους που υπηρετούν στην ΕΛΑΣ ούτε στους πολίτες που αντικρίζουν αυτήν την κατάσταση, ειδικά όταν μιλάμε για δύο τμήματα που βρίσκονται σε περιοχές-βιτρίνα για την Λευκάδα με μεγάλη τουριστική κίνηση.

Τους ενημέρωσα για την πρόοδο στο θέμα της ανέγερσης νέου Αστυνομικού Μεγάρου στη Λευκάδα και τους διαβεβαίωσα ότι τις προσεχείς ημέρες θα επιδιώξω συνάντηση και με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για να συζητήσουμε τι μπορεί να γίνει για τα θέματα που συζητήσαμε, υπηρεσιακά και κτιριακά.

Η ενίσχυση του έργου της ΕΛΑΣ είναι πάντα στις πρώτες προτεραιότητες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και πιστεύω ότι το Υπουργείο και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ θα ανταποκριθούν στις ανάγκες που θα μεταφέρω.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *