Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του Αγίου Σπυρίδωνα

Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του Αγίου Σπυρίδωνα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του Αγίου Σπυρίδωνα στην κεντρική πλατεία της Λευκάδας» – Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή του έργου

 

Προκηρύχθηκε σήμερα (13/1/2022) το κατασκευαστικό τμήμα του έργου της στερέωσης – αποκατάστασης του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα Λευκάδας, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ).

 

«Η συγκίνηση μας είναι μεγάλη και η χαρά μας απεριόριστη, γιατί ένα σπουδαίο έργο πολιτισμού, ένα ξεχωριστό μνημείο ιδιαίτερης αξίας, ένα σύμβολο για τις Λευκαδίτισσες και τους Λευκαδίτες, αυτό της στερέωσης και αποκατάστασης του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα στην κεντρικής πλατεία, μπαίνει στην τελική ευθεία της κατασκευής.

 

Όταν το καλοκαίρι του 2020 εντάξαμε το έργο στο ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων, δηλώνοντας εμπράκτως την βούληση και την αποφασιστικότητά μας, να γίνει επιτέλους το σημαντικό αυτό έργο που η κοινωνία της Λευκάδας προσμένει εδώ και δεκαετίες, κάποιοι μας κατηγόρησαν ότι πρόκειται για άπιαστο όνειρο.

 

Σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τη Διαχειριστική Αρχή, εργαστήκαμε σοβαρά, υπεύθυνα και μεθοδικά, προχωρήσαμε δικαστικές, μελετητικές και αδειοδοτικές διαδικασίες, και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώνουμε την προκήρυξη της κατασκευής του έργου» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς και συμπλήρωσε:

 

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ως Περιφερειακή Αρχή θέσαμε σε προτεραιότητα την προστασία και αποκατάσταση των σημαντικών μνημείων της Λευκάδας, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάδειξης του πολιτισμικού προϊόντος του τόπου μας».

 

Το έργο «Aποκατάσταση Ι. Ναού Αγ. Σπυρίδωνα στην Λευκάδα», με συνολικό προϋπολογισμό 910.000 ευρώ, έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020 (2020ΣΑΕΠ02210029), συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΔΑΒΜΜ) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών είναι 31 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00 π.μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *