Ορισμός Αντιδημάρχων και Εντεταλμένων Συμβούλων

Ορισμός Αντιδημάρχων και Εντεταλμένων Συμβούλων

Ορισμός Αντιδημάρχων και Εντεταλμένων Συμβούλων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 13/1/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ορισμός νέων Αντιδημάρχων και Εντεταλμένων Συμβούλων στο Δήμο Λευκάδας.

 

Με απόφαση του Δημάρχου Λευκάδας Χαράλαμπου Καλού, την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2022, ορίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι, καθώς και οι αρμοδιότητές τους, με διάρκεια θητείας έως τις 31/12/2022.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ.:280/5-1-22 απόφαση Δημάρχου, καθήκοντα Αντιδημάρχου αναλαμβάνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι:

  1. ΛΥΓΔΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ: Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων, και Διαχείρισης Μηχανημάτων.
  2. ΓΑΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ: Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών Υπηρεσιών και Πολιτισμού.
  3. ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού, με κατά τόπον (χωρική) αρμοδιότητα για τις Δημοτικές Ενότητες Σφακιωτών και Καρυάς.
  4. ΣΚΛΗΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ: Αντιδήμαρχος Ύδρευσης – Αποχέτευσης
  5. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας.
  6. ΖΟΥΡΙΔΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ: Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Πολεοδομικών Εφαρμογών, με κατά τόπον (χωρική) αρμοδιότητα για την Δημοτική Ενότητα Ελλομένου.
  7. ΑΡΓΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας & Καθαριότητας.
  8. ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Απολλωνίων.
  9. ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Καλάμου.
  10. ΓΙΑΝΟΥΤΣΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ: Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Καστού.

Με την ίδια απόφαση ορίσθηκαν οι κάτωθι δημοτικοί σύμβουλοι ως Εντεταλμένοι Σύμβουλοι:

  1. ΤΥΠΑΛΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα της Δημοτικής Ενότητας Λευκάδας, καθώς και εποπτεία σε θέματα δημοτικής περιουσίας του Δήμου Λευκάδας.
  2. ΚΑΤΩΠΟΔΗ ΝΙΚΗ: Εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα Απασχόλησης και Τουρισμού, καθώς και σε θέματα Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Ισότητας των Φύλων.
  3. ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ: Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα της Δημοτικής Ενότητας Ελλομένου.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του θα ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Λύγδας Σπυρίδων, ως αναπληρωτής του, όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο κ. Τσιρογιάννη Γεώργιο.

Μετά την υπογραφή της ως άνω απόφασης, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10/1/2022 η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου δημοτικού σχήματος διοίκησης, στη διάρκεια της οποία έγινε ενημέρωση για τα νέα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων, αλλά και για το σημαντικό έργο που επιτεύχθηκε στο Δήμο κατά την προηγούμενη περίοδο. Παράλληλα συζητήθηκαν και θέματα άμεσου προγραμματισμού για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου της Δημοτικής Αρχής.

Με αφορμή την ανακοίνωση των νέων Αντιδημάρχων, ο Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Καλός δήλωσε σχετικά:

«Με το νέο σχήμα διοίκησης συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα και απόλυτα προσηλωμένοι προς τον στόχο μας,  να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί για τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας.  Όλοι οι αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι σύμβουλοι, έχουν αναλάβει την ευθύνη συνέχισης του προγραμματικού σχεδίου της δημοτικής αρχής για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου, δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας του δημότη. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο τους, και να ανταποκριθούν με επιτυχία στα καθήκοντά τους».

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *