Εργατικό Κέντρο: Καταγγελία για την στάση εργολάβου

Εργατικό Κέντρο: Καταγγελία για την στάση εργολάβου

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, email: ergatlef@otenet.gr

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

            Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους του νησιού μας τη στάση του εργολάβου («Μπακαλάρος Κατασκευαστική Α.Ε.») στα έργα της ανάπλασης του κεντρικού δρόμου του Νυδριού. Με περίσσιο θράσος, ο θύτης της επίθεσης στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, 3 μήνες μετά (!) – από τις 6 Μαΐου, μέρα της επίθεσης – προφανώς για λόγους αντιπερισπασμού κι εκδίκησης, υπέβαλε μήνυση ενάντια στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου. Η συγκεκριμένη μήνυση έρχεται να προστεθεί σε αυτή που επίσης υπέβαλλε στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και στον Πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων, για λόγους αντιπερισπασμού, λίγες μέρες μετά το περιστατικό της επίθεσης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καλείται για κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου παραμονές Χριστουγέννων.

Δεν έφτανε που στις 6 Μαΐου, μέρα της πρωτομαγιάτικης απεργίας, λειτούργησε ερπυστριοφόρο όχημα, χωρίς να έχει άδεια, «επειδή είναι δικό του», κινούμενος ενάντια στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου τραυματίζοντάς τον,  με κίνδυνο ακόμα και να τον πατήσει.

Δεν έφτανε που δεν τηρούσε κανένα μέτρο προστασίας, έχοντας μετατρέψει για αρκετούς μήνες τον κεντρικό δρόμο του Νυδριού σε εργοτάξιο χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας, για τέτοιου είδους εργοτάξια μέσα σε αστικό ιστό.

Δεν έφτανε που παραβίαζε συστηματικά το ωράριο εργασίας με δουλειά μέχρι να δύσει ο ήλιος καθημερινά, γιατί δεν ήθελε να προσλάβει επιπλέον εργάτες, κρατώντας παράλληλα σε «ομηρία» ολόκληρο το χωριό που τον περίμενε να τελειώσει, ώστε να «ανοίξει η σεζόν» για τα καταστήματα.

Νομίζει τώρα, ο εργολάβος, ότι με μηνύσεις αντιπερισπασμού 3 μήνες μετά (!) την επίθεσή του, «θα βγει κι από πάνω». Τον πληροφορούμε ότι είναι βαθιά γελασμένος.

Όπως είχαμε επισημάνει, η Λευκάδα και το Νυδρί δε θα γίνει ένα ακόμα πεδίο «αρπαχτής» για τους κάθε λογής εργολάβους που έρχονται να κονομήσουν εις βάρος της υγείας των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας «εκβιάζοντας» με τα χρονοδιαγράμματα που πολλές φορές εφαρμόζουν.

27-12-2021

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *