234.000 Ε για αποκατάσταση οδικού δικτύου στον Κάλαμο

Βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 27/12/2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός:

«Ο δήμος είναι δίπλα στα μικρά νησιά του».

 

 

Την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με τον κ. Σπυρίδων Γουρζή για το έργο: «Εργασίες αποκατάστασης τμημάτων οδικού δικτύου λόγω έντονων καιρικών φαινομένων νήσου Καλάμου Δήμου Λευκάδας», π/υ 233.700,01€, και θα καλυφθεί από πιστώσεις ΠΔΕ του 2021.

 

Συγκεκριμένα θα εκτελεστούν εργασίες στα εξής τμήματα:

 

  • Εργασίες αποκατάστασης  Δημοτικής οδού κοινότητας Επισκοπής.

Εξαιτίας των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που σημειώθηκαν στις 3-5/1/21, υπερχείλισε ο χείμαρρος λόγω μικρής διατομής που διασχίζει  την οδό,  με αποτέλεσμα να καταστραφεί το οδόστρωμα. Η οδός που βρίσκεται στον οικισμό της Επισκοπής, μήκους 240 μ εξυπηρετεί το κοιμητήριο καθώς και παρακείμενες ιδιοκτησίες.

 

  • Εργασίες για την αντιμετώπιση φαινομένων καθιζήσεων και καταστροφών στον δρόμο Επισκοπής Καλάμου του Δήμου Λευκάδας.

Θα πραγματοποιηθούν εργασίες μεταφοράς του άξονα της οδού προς αποφυγή μελλοντικών καθιζήσεων.  Θα αποξηλωθεί το οδόστρωμα  λόγω της φθοράς που έχει υποστεί, και θα κατασκευαστεί νέος τάπητας από σκυρόδεμα στο οποίο θα τοποθετηθεί και δομικό πλέγμα. Τέλος θα γίνουν εργασίες ασφαλτόστρωσης του συγκεκριμένου τμήματος. Επιπροσθέτως, θα κοπούν και θα καθαριστούν όποια δέντρα έχουν καταρρεύσει.

 

  • Εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου εντός οικισμού.

Συγκεκριμένα προβλέπεται να γίνουν αποκαταστάσεις και τσιμεντοστρώσεις εντός του οδικού δικτύου του οικισμού με κατασκευή αργολιθοδομών και τσιμεντοστρώσεων και τεχνικών έργων.

 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός ανέφερε: «Με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα έχει αποκατασταθεί πλήρως το οδικό δίκτυο του νήσου Καλάμου, όπου είχε υποστεί ζημιές έπειτα από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή, και θα μπορούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να μετακινούνται με ασφάλεια».

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *