Βουλευτής: Ακόμα 7 οικισμοί μας στις λευκές περιοχές για ΤV

Βουλευτής: Ακόμα 7 οικισμοί μας στις λευκές περιοχές για Τv

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 17 Δεκεμβρίου 2021

 

Θανάσης Καββαδάς : «7 ακόμη οικισμοί της Λευκάδας εντάσσονται στις «λευκές περιοχές» και αποκτούν δωρεάν πρόσβαση για 8 χρόνια σε τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας»

 

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Αθανάσιο Στάβερη, είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, κ. Αθανάσιος Καββαδάς, σχετικά με την ένταξη 7 ακόμη οικισμών της Λευκάδας, στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την απόκτηση δωρεάν εξοπλισμού και συνδρομής 8 ετών σε τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας.

Υπεγράφη η σχετική υπουργική απόφαση που αφορά τους 7 οικισμούς Αθάνι, Καλαμίτσι, Εγκλουβή, Άγιος Νικήτας, Μικρός Γιαλός (Πόρος), Δημοσάρι και Βαθύ Μεγανησίου, και σύντομα θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη φάση του έργου είχαν ενταχθεί 9 περιοχές της Λευκάδας (Βασιλική, Δράγανο, Πανωχώρι Δραγάνου, Κομηλιό, Μαραντοχώρι, Σύβοτα, Γένι, Πόρος και Επισκοπή Καλάμου).

Οι περιοχές εντάχθηκαν έπειτα από αίτηση των ενδιαφερόμενων τοπικών κοινοτήτων στο Δήμο Λευκάδας, ο οποίος με τη σειρά του κατέθεσε τα αιτήματα στη Γενική Γραμματεία. Ακολούθησαν μετρήσεις που πραγματοποίησε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με τις οποίες πιστοποιήθηκε η εκτεταμένη απουσία τηλεοπτικού σήματος.

Μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, κατόπιν του οποίου θα τεθεί σε ισχύ η απόφαση, οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών, θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://white-areas.gov.gr/ όπου το σύστημα αυτόματα θα αναγνωρίζει αν είναι δικαιούχοι του προγράμματος, είτε μέσω ΚΕΠ στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, ώστε να προμηθευτούν τον εξοπλισμό και να ενεργοποιήσουν τη δωρεάν συνδρομή.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση παραμένει συνεπής στη δέσμευσή της να προσφέρει πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα για όλους τους πολίτες, ακόμα και στους πιο απομονωμένους οικισμούς. Μετά την ένταξη 9 οικισμών στον πρώτο κύκλο του προγράμματος που έτρεξε το Καλοκαίρι, αυτήν τη φορά πετύχαμε την ένταξη 7 ακόμη «λευκών περιοχών» της Λευκάδας, συνολικά δηλαδή έχουμε 16 χωριά στο πρόγραμμα.

Είχα ενημερώσει επανειλημμένα την ηγεσία του Υπουργείου και τον καθ’ ύλη αρμόδιο  Γενικό Γραμματέα, κ. Στάβερη, τόσο στο παρελθόν όσο και στην τελευταία μας συνάντηση, για τα προβλήματα που είχαν με το τηλεοπτικό σήμα οι περιοχές αυτές, τα οποία μου είχαν μεταφέρει οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων.

Οι επαφές και η κινητοποίησή μας απέδωσε καρπούς, και είμαι πολύ ικανοποιημένος, διότι η Κυβέρνηση, συνεχίζει έμπρακτα να διασφαλίζει σε όλο και περισσότερες περιοχές, το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη πρόσβαση στην ψυχαγωγία και την ενημέρωση. Μάλιστα θέλω να επισημάνω ότι το πρόγραμμα θα επαναληφθεί οπότε δεν αποκλείεται να έχουμε και νέες εντάξεις οικισμών της Λευκάδας όπου δεν υπάρχει τηλεοπτικό σήμα. Καλώ τους συμπολίτες μας που κατοικούν στις περιοχές που μπήκαν στο πρόγραμμα να κάνουν τις αιτήσεις τους.»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *