Πέθανε από κορωνοϊό ο Γιώργος Τράγκας

Πέθανε από κορωνοϊό ο Γιώργος Τράγκας

Φωτο: INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την τελευταία του πνοή από επιπλοκές του κορωνοϊού άφησε τα ξημερώματα της Τρίτης ο δημοσιογράφος, εκδότης και ιδρυτής του πολιτικού κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» Γιώργος Τράγκας σε ηλικία 72 ετών.

Ο γνωστός δημοσιογράφος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία», στο οποίο είχε εισαχθεί, όταν επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του.

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Τράγκας δεν ήταν εμβολιασμένος κατά του κορωνοϊού και εισήχθη αρχικά στο «Σωτηρία» λόγω επιδείνωσης των συμπτωμάτων της Covid-19 εμφανίζοντας εικόνα πνευμονίας και την Τετάρτη ξεκίνησε η χορήγηση οξυγόνου, είτε μέσω της συσκευής high flow oxygen therapy είτε μέσω της συσκευής bipap. Οι συσκευές bipap είναι αυτές που χορηγούν οξυγόνο υπό μεγάλη πίεση.

Ωστόσο, το βράδυ της Πέμπτης – σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι – ο κ. Τράγκας υπέστη οξύ καρδιακό επεισόδιο (έμφραγμα) και κρίθηκε απαραίτητη η τοποθέτηση stents. Μεταφέρθηκε στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του «Σωτηρία», όπου στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο έγινε επιτυχής τοποθέτηση των stents για τη διάνοιξη των αποφραγμένων αρτηριών.

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής νοσηλευόταν και πάλι στην ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου καθώς παρέμενε αιμοδυναμικά ασταθής λόγω της σοβαρής στεφανιαίας νόσου, με την ιατρική ομάδα της Μονάδας να χαρακτηρίζει «πολύ σοβαρή» την κλινική του εικόνα.

Η ανακοίνωση του Σωτηρία

«Κατέληξε σήμερα, 14.12.2021, και ώρα 03.10 πρωινή ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και επικεφαλής του κινήματος “’Ελεύθεροι Άνθρωποι” σε ΜΕΘ του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ. Ανεμβολίαστος, εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης covid19 στις 04.12.2021 σε κλινική του νοσοκομείου “’Η ΣΩΤΗΡΙΑ” ενώ λίγες ώρες αργότερα, λόγω της σοβαρής κατάστασής του διεκομίσθη σε ΜΕΘ του ιδίου νοσοκομείου».

Πηγή: www.cnn.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *