Συναντήσεις Βουλευτή Θ. Καββαδά με υπουργούς Υγείας

Συναντήσεις Βουλευτή Θ. Καββαδά με υπουργούς Υγείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 9 Δεκεμβρίου 2021

 

Συναντήσεις Θανάση Καββαδά με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη

και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Ασημίνα Γκάγκα –

Πλήρης ενημέρωση για τις δομές υγείας του Νομού –

Έγκριση 10 θέσεων Νοσηλευτών για το Νοσοκομείο

 

Συναντήσεις με τον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κ. Ασημίνα Γκάγκα, είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, προκειμένου να τους ενημερώσει εκτενώς για τα θέματα υγείας στο νομό.

Ο Βουλευτής στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της έγκρισης του νέου Οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας. Ανέφερε ότι το Νοσοκομείο έχει ανταποκριθεί σε όλα τα αιτήματα και την αλληλογραφία της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου, κάνοντας τροποποιήσεις, ωστόσο ο οργανισμός εξακολουθεί να μένει σε εκκρεμότητα. Ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες, να ολοκληρωθούν οι τροποποιήσεις και να εγκριθεί ο οργανισμός. Η ηγεσία του Υπουργείου ζήτησε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Λευκάδας επιπλέον στοιχεία, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες έγκρισής του.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις, ο Βουλευτής επανέφερε το ζήτημα της έγκρισης 10 θέσεων ΔΕ Νοσηλευτών και την έγκριση 5 θέσεων επικουρικών ιατρών (καρδιολόγου, χειρουργού, νεφρολόγου, γαστρεντερολόγου και ωτορινολαρυγγολόγου). Σχετικά με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ που θα τρέξει το επόμενο διάστημα για 4.000 μόνιμους νοσηλευτές και 910 άτομα λοιπό προσωπικό, ο κ. Καββαδάς συζήτησε τις αυξημένες ανάγκες που έχει σε προσωπικό το νέο Νοσοκομείο Λευκάδας, και ζήτησε την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων.

Συναντήσεις Βουλευτή Θ. Καββαδά με υπουργούς Υγείας

Η αρμόδια Αν. Υπουργός κ. Γκάγκα υπέγραψε παρουσία του Βουλευτή την απόφαση έγκρισης των 10 θέσεων ΔΕ Νοσηλευτών, οι οποίες αναμένεται να προσληφθούν σύντομα, ενώ δεσμεύθηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα εγκρίνει και τις 5 θέσεις επικουρικών ιατρών, οι οποίες θα αναρτηθούν ώστε να γίνουν αιτήσεις δήλωσης ενδιαφέροντος από πιθανούς υποψηφίους.

Επιπλέον, με τους Υπουργούς συζητήθηκαν οι ενέργειες που έχουν γίνει για την  αντιμετώπιση της πανδημίας στη Λευκάδα. Ο Βουλευτής ανέφερε ότι υπάρχει θετική ανταπόκριση στους εμβολιασμούς, αφού από το Νοσοκομείο Λευκάδας χορηγούνται καθημερινά πάνω από 400 δόσεις εμβολίων και επιπλέον 80-90 δόσεις χορηγούνται από το Κέντρο Υγείας Βασιλικής. Επιπλέον, ενημέρωσε ότι για τη διευκόλυνση των ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν, το Κέντρο Υγείας Βασιλικής πραγματοποιεί κατ’ οίκον εμβολιασμούς. Ακόμη, ανέφερε ότι δύο κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενεργούν προληπτικούς ελέγχους με rapid test – ένα με μόνιμη έδρα στην πόλη της Λευκάδας, και ένα κινητό κλιμάκιο που επισκέπτεται άλλες περιοχές και χωριά στο νησί.

Τέλος, ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση και θετική ανταπόκρισή του σε αίτημα που του μετέφερε, έπειτα από συνάντηση που είχε το προηγούμενο Σάββατο στο γραφείο του της Λευκάδας με τους απασχολούμενους στα εμβολιαστικά κέντρα, για τη χορήγηση επιδόματος 20 ευρώ για εργασία τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Επισημαίνεται ότι για το εν λόγω θέμα, το Υπουργείο κατέθεσε τροπολογία με την οποία καθορίζεται η διαδικασία καταβολής εφημεριών γιατρών και πρόσθετων αμοιβών λοιπού προσωπικού νοσοκομείων, ΔΥΠΕ, ΕΚΑΒ και των αποζημιώσεων του προσωπικού που απασχολείται στα εμβολιαστικά κέντρα και του προσωπικού κινητών ομάδων υγείας και κέντρων υγείας κατά του COVID-19, η οποία ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή των Ελλήνων.

Κλείνοντας τις συναντήσεις του, ο Βουλευτής απηύθυνε πρόσκληση, τόσο στον Υπουργό κ. Πλεύρη, όσο και στην Αναπληρώτρια, κ. Γκάγκα, προκειμένου να επισκεφθούν την Λευκάδα.

Σχετικά με τις συναντήσεις του ο Βουλευτής δήλωσε:

«Εδώ και δυόμιση χρόνια, αγωνιζόμαστε για να ενισχύσουμε το Νοσοκομείο μας και τις άλλε δομές υγείας του νησιού, σε όλα τα μέτωπα: με αυξημένες πιστώσεις στον προϋπολογισμό, με επιπλέον ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, με νέο και πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Όμως η προσπάθεια δεν σταματά ποτέ. Όπως και με την προηγούμενη, έτσι και με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία και ελπίζω σύντομα να έχουμε τη χαρά να υποδεχθούμε τον Υπουργό και την Αναπληρώτρια Υπουργό και στη Λευκάδα και να συζητήσουμε από όλα τα θέματα. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να εξασφαλίζουμε ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες της Λευκάδας και των γύρω περιοχών.»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *