Η παράταξη “Όλοι για τη Λευκάδα” για το αγκυροβόλιο Βασιλικής

Όλοι για τη Λευκάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επίσκεψη της Δημοτικής Παράταξης «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ» στην Τοπική Κοινότητα Βασιλικής μετά τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή.

 

Δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη της Παράταξης «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ» επισκέφθηκαν την 1η Δεκέμβρη τη Βασιλική και συνοδευόμενοι από τον αντιδήμαρχο κ. Γ. Σολδάτο και τον Πρόεδρο κ. Στ. Αργυρό, περιηγήθηκαν τους χώρους που πλήγηκαν από την βροχόπτωση και τον πολύ δυνατό θαλάσσιο κυματισμό, στις 30 Νοέμβρη.

Όλοι για τη Λευκάδα

Διαπιστώθηκαν καταστροφές στην περιοχή των Κολυβάτων με εξαφάνιση παραλιών, πτώση αναλημματικών τοίχων, καταστροφή της δημοτικής οδού, ζημιές στο αντλιοστάσιο του δικτύου αποχέτευσης, κλπ.

Στις εγκαταστάσεις του Αγκυροβολίου παρατηρήθηκαν, κυρίως, σημειακές αποδιοργανώσεις της θωράκισης του προσήνεμου μόλου και μεταφορά λίθων της θωράκισης στα γειτονικά κρηπιδώματα με αποτέλεσμα αρκετές ζημιές στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα καπάκια των ηλεκτρομηχανολογικών καναλιών, σε αρκετό μήκος, είχαν αφαιρεθεί με αποτέλεσμα να είναι απροστάτευτα και να «χτυπηθούν» οι καλωδιώσεις από τους λίθους που μετακινήθηκαν.

Όλοι για τη Λευκάδα

Πάντως και ανεξάρτητα από τις συγκεκριμένες ζημιές στο Αγκυροβόλιο, η εικόνα καθολικής εγκατάλειψης ενός ολοκληρωμένου, σύμφωνα με τη μελέτη, έργου είναι εμφανής. Η δίχρονη απαράδεκτη κωλυσιεργία, που μετατράπηκε σε πλήρη αδυναμία των υπευθύνων να δρομολογήσουν τη λειτουργία του, με συνέπεια ο Δήμος Λευκάδας και οι επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής να ζημιώνονται, οδηγεί σε έντονο προβληματισμό.

Και είναι σαφές, ότι σε καμία περίπτωση δε μπορεί για την πολύ μεγάλη αυτή καθυστέρηση, να λειτουργήσει ως άλλοθι για το επόμενο διάστημα, η πρόσφατη κακοκαιρία!

Απαιτούνται άμεσες ενέργειες για μελέτες και ικανή χρηματοδότηση, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές στα Κολυβάτα και το Αγκυροβόλιο. Ειδικά για την περιοχή των Κολυβάτων, ο χρόνος ήδη άρχισε να μετράει αντίστροφα.

Δημοτική Παράταξη «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

4/12/2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *