Δήμος: 7 τόνοι ζωοτροφές και συνεργασία με ιδιώτη κτηνίατρο

Δήμος: 7 τόνοι ζωοτροφές και συνεργασία με ιδιώτη κτηνίατρο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΛΕΥΚΆΔΑ 26-11-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Σε προμήθεια επτά τόνων ζωοτροφών για τα αδέσποτα και σε συνεργασία με ιδιώτη κτηνίατρο προχώρησε ο Δήμο Λευκάδας.

 

Με απόφαση του Δημάρχου Λευκάδας κ. Χαράλαμπου Καλού, ο Δήμος Λευκάδας προχώρησε, κατόπιν σχετικού διαγωνισμού, στην προμήθεια 7.200 κιλών ζωοτροφών που θα διατεθούν για την σίτιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου μας.

 

Ο συνολικός προϋπολογισμός της συγκεκριμένης προμήθειας ανέρχεται στο ποσό των 6.413,68€

 

Υπενθυμίζεται πως κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους (2020) ο Δήμος Λευκάδας διέθεσε για τις ανάγκες σίτισης των αδέσποτων ζώων, ποσό 4.233.36€ για ζωοτροφές, οι οποίες στο σύνολο τους (μαζί με την χορηγία ζωοτροφών από ιδιώτη) ξεπέρασαν τους τρεισήμισι τόνους.

 

Επί πλέον, ο Δήμος Λευκάδας προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με ιδιώτη κτηνίατρο, ο οποίος θα παρέχει τις κτηνιατρικές του υπηρεσίες στα αδέσποτα ζώα του Δήμου μας, ήτοι σήμανση, καταγραφή, εμβολιασμός, στείρωση, αιμοληψία και αποπαρασίτωση γατών και σκύλων.

 

Συγκεκριμένα, θα στειρωθούν 20 σκύλοι ανεξαρτήτως φύλλου και 130 γάτες ανεξαρτήτως φύλου, ενώ στο σύνολο των ζώων (150) θα τοποθετηθεί microchip και θα γίνει αποπαρασίτωση. Ο κτηνίατρος θα προχωρήσει επίσης σε εμβολιασμό καθώς και σε αιμοληπτικούς ελέγχους για λεϊσμανίαση και ερλιχίωση .

 

Όλες οι παραπάνω κτηνιατρικές υπηρεσίες θα λάβουν χώρα στο πρόσφατα πλήρως εξοπλισμένο Δημοτικό Κτηνιατρείο Λευκάδας.

 

Ο Δήμαρχος Λευκάδας αμέσως μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων δήλωσε: “Έχοντας βαθιά γνώση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων, τόσο ως επαγγελματίας όσο και ως πολίτης, καταβάλουμε τόσο εγώ προσωπικά αλλά κυρίως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, αδιάλειπτες προσπάθειες για την μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς με προγράμματα μαζικών στειρώσεων. Παράλληλα, στο μέτρο του δυνατού, προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες σίτισης των αδέσποτων, ενώ φροντίζουμε για την ευζωία τους μέσω κτηνιατρικών υπηρεσιών όπως ο εμβολιασμός τους και η αποπαρασίτωση.

 

Οι δυο αυτές νέες συμβάσεις, αποτελούν συνέχεια του προγράμματος της Δημοτικής Αρχής για τα αδέσποτα ζώα, μέσω του οποίου στειρώθηκαν : Το 2019, 187 γάτες και 57 σκυλιά. Το 2020, 100 γάτες (από εθελοντή κτηνίατρο στο δημοτικό κτηνιατρείο σε συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο LAWS) και 26 σκυλιά σε ιδιώτη κτηνίατρο.  Το τρέχον έτος δε (2021), οι δράσεις μαζικών στειρώσεων συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα έως τώρα να έχουν στειρωθεί 98 γάτες και 36 σκυλιά.

 

Ευχαριστούμε τους εθελοντές πολίτες της Λευκάδας για την μεγάλη τους συνεισφορά στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *