ΠΕ Λευκάδας: 10.000 Ευρώ εκπόνησης μελετών για ομβροδεξαμενές

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: 10.000 ευρώ για την εκπόνηση μελετών για ομβροδεξαμενές

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας στοχεύει στην αξιοποίηση των υδάτινων πόρων της για αγροτική και κτηνοτροφική εκμετάλλευση, με την κατασκευή ομβροδεξαμενών (υδαταποθηκών). Για το λόγο αυτό δέσμευσε 10.000 ευρώ από το αποθεματικό της, για την εκπόνηση των σχετικών μελετών, κατά την πρόσφατη (23/10/2021) αναμόρφωση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τη σχετική τροποποίηση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης 2021, που ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΠΙΝ.

 

«Η Π.Ε. Λευκάδας βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, Σωτήρη Κουρή, για την στήριξη του πρωτογενή τομέα. Αντιλαμβανόμενοι πλήρως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές και οι κτηνοτρόφοι με το νερό, ξεκινάμε τις απαραίτητες μελέτες για τη δημιουργία ενός δικτύου δεξαμενών για τη συλλογή και αποταμίευση των βρόχινων νερών. Πρόκειται για σημαντικές υποδομές, που εκτός του ότι θα καλύψουν τις αρδευτικές ανάγκες, επιπλέον, θα βελτιώσουν την ανθεκτικότητα του νησιού μας στις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Οι ομβροδεξαμενές είναι αποταμιευτήρες νερού, που διαμορφώνονται με εκσκαφή και στεγανοποίηση, ώστε να συγκεντρώνουν τα πάσης φύσεως επιφανειακά νερά (όμβρια, χειμάρρων, ρεμάτων, λιμνών, πηγών, κλπ.). Οι μελέτες που θα εκπονηθούν θα καθορίσουν τη θέση τους, τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και τα μέτρα ασφάλειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *