Βουλευτής: Χρηματοδοτείται με 3.674.800 Ε ο Περιφερειακός της Λευκάδας

Βουλευτής: Χρηματοδοτείται με 3.674.800 Ε ο Περιφερειακός της Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 10 Νοεμβρίου 2021

 

Θανάσης Καββαδάς: «Με 3.674.800 ευρώ χρηματοδοτείται

η κατασκευή του Περιφερειακού της Λευκάδας.

 Δίνεται λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης»

 

Υπεγράφη σήμερα από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη η απόφαση για την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών της κατασκευής της Περιφερειακής Οδού της πόλης της Λευκάδας με προϋπολογισμό 3.674.800 ευρώ. Το ποσό είχε δεσμευθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης, έπειτα από σχετικό αίτημα του Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά στον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη και αναμενόταν η κατάθεση τεχνικού δελτίου από το Δήμο Λευκάδας και σχετικού αιτήματος από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

Βουλευτής: Χρηματοδοτείται με 3.674.800 Ε ο Περιφερειακός της Λευκάδας

Βουλευτής: Χρηματοδοτείται με 3.674.800 Ε ο Περιφερειακός της Λευκάδας

«Από τις 26 Νοεμβρίου 2020, έπειτα από διαδοχικές συναντήσεις μου στο Υπουργείο Υποδομών με τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή και τον τότε Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο Καραγιάννη, καθώς και στο Υπουργείο Ανάπτυξης με τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτριο Σκάλκο είχαμε εξασφαλίσει τα 3.674.800 ευρώ που ήταν απαραίτητα για την κατασκευή του περιφερειακού της πόλης της Λευκάδας. Και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναρμόδιους, τους Υπουργούς, τους Υφυπουργούς και τον Γενικό Γραμματέα στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Υποδομών, αλλά και το Δήμο Λευκάδας που κατέθεσε τη μελέτη στο Υπουργείο Υποδομών, για τη συμβολή τους στο να γίνει ένα μεγάλο βήμα προς την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου.

Όπως είχα δημοσιοποιήσει με σχετικό δελτίο τύπου μου, ήταν ξεκάθαρη η πρόθεση των συναρμόδιων Υπουργών να βοηθήσουν ώστε να υλοποιηθεί το έργο και ρητή η δέσμευσή τους ότι το ποσό θα ήταν διαθέσιμο.

Σήμερα, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και χαρούμενος διότι ένα προσωπικό στοίχημα κερδήθηκε και μπορούμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτού του πολύ μεγάλου και σημαντικού έργου για την πόλη της Λευκάδας.

Εδώ και χρόνια επιδιώκουμε την κατασκευή μιας περιφερειακής οδού που θα παρακάμπτει το κέντρο της πόλης της Λευκάδας, θα διοχετεύει την κίνηση περιφερειακά και θα αποσυμφορεί την κίνηση, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες που η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη για τους κατοίκους, αλλά και για τους επισκέπτες. Είναι ένα φαινόμενο που το ζούμε κάθε χρόνο, και που φέτος, εξαιτίας των αυξημένων επισκεπτών, έγινε ιδιαίτερα αισθητό με πολύωρα μποτιλιαρίσματα που προκάλεσαν αγανάκτηση στους οδηγούς κι έκαναν αβίωτη την καθημερινότητα των μονίμων κατοίκων.

Πλέον, είναι στο χέρι του Δήμου να προχωρήσει άμεσα στο διαγωνισμό, εφόσον έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, και να γίνει το έργο όσο πιο γρήγορα γίνεται, ώστε οι δημότες της Λευκάδας, αλλά και όλοι όσοι επισκέπτονται το νησί, να δουν χειροπιαστά τα οφέλη μιας σύγχρονης περιφερειακής οδού που θα κάνει τις μετακινήσεις πιο γρήγορες, πιο ασφαλείς και λιγότερο ρυπογόνες.

Η Κυβέρνηση στηρίζει σταθερά και με συνέπεια τα αιτήματα της Λευκάδας. Στέκεται σύμμαχος στις ανάγκες των νησιών μας, γι’ αυτό και συνεχίζουμε, με σταθερά βήματα, απαντούμε με πράξεις και όχι με λόγια, χτίζουμε τη Λευκάδα του αύριο, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα του πολίτη

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *