Βουλευτής: 471.200 Ευρώ για τον Βιολογικό Μεγανησίου

Βουλευτής: 471.200 Ευρώ για τον Βιολογικό Μεγανησίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 8 Νοεμβρίου 2021

 

Θανάσης Καββαδάς: «471.200 ευρώ υπεγράφησαν σήμερα

από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα

για τη μονάδα τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων στο Μεγανήσι»

 

Υπεγράφη σήμερα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ.Στέλιο Πέτσα η απόφαση έγκρισης ποσού 471.200 ευρώ για την κατασκευή μονάδας τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Μεγανησίου στην περιοχή Σχίζα. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και αφορά έργο η μελέτη του οποίου είχε γίνει το 2015 χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει εγκριθεί γι’ αυτό η σχετική χρηματοδότηση.

Αναφορικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς δήλωσε:

«Τον Μάρτιο του 2021, δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών ενημέρωσα τον κ.Πέτσα για συγκεκριμένα δημοτικά έργα που είχε ανάγκη ο Νομός μας. Όπως φαίνεται και στο σχετικό δελτίο τύπου που είχα εκδώσει από την τότε συνάντησή μας, για το Μεγανήσι είχα μεταφέρει δύο προτεραιότητες: την αγροτική οδοποιία και τη μονάδα τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων, δύο έργα συνολικής αξίας 3.821.200 ευρώ που έπρεπε να χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα «Αντ.Τρίτσης» και τον «Φιλόδημο ΙΙ» αντίστοιχα.

Ακολούθησαν πολλές συναντήσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα να εγκριθούν διαδοχικά:

  • 400.000 ευρώ για αγροτική οδοποιία στο Δήμο Λευκάδας
  • 350.000 για αγροτική οδοποιία στο Δήμο Μεγανησίου
  • 200 ευρώ για τον βιολογικό στο Μεγανήσι.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Μεγανησίου, κ. Παύλο Δάγλα για την συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το διάστημα, ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον Αν.Υπουργό Εσωτερικών, κ.Στέλιο Πέτσα, και την Κυβέρνηση διότι στέκεται σταθερά και με συνέπεια στο πλευρό της Λευκάδας.

Ό,τι υποσχέθηκα, ό,τι ζητήσαμε και διεκδικήσαμε από την Κυβέρνηση, γίνεται πράξη. Η Λευκάδα έχει δυναμική εκπροσώπηση, τεκμηριωμένα αιτήματα κι έτσι θα συνεχίσουμε για την υλοποίηση όλων των μικρών και μεγάλων έργων που χρειάζονται ο τόπος και οι πολίτες των νησιών μας. Πέρα όμως από τη χρηματοδότηση που παρέχει η Κυβέρνηση, δεν θα κουραστώ να τονίζω ότι είναι τώρα σειρά των Δήμων να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση των έργων, διότι μόνο έτσι θα γίνουν χειροπιαστά τα αποτελέσματα για τους πολίτες.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *